Visszatér a Scudo és az Ulysse

A Fiat bejelentette, hogy két közismert modelljét is visszavezeti kínálatába: az 1994 és 2002 között gyártott Scudo és az 1996-tól 2016-ig forgalmazott Ulysse új generációja dízelautóként, illetve tisztán elektromos meghajtással is megjelenik. A Scudo dobozos furgon, kombi, valamint alvázkabinos formában gurul le a gyártósorról, az Ulysse pedig 6-9 személy szállítására alkalmas minibuszként várja majd a megrendeléseket.

A részletekbe egyelőre nem ment bele a Stellantis csoporthoz tartozó autógyártó, ám elárulta, hogy a járművek alapját az EMP2 padlólemez adja, azaz hajtáslánc tekintetében arra számíthatunk, ami a Peugeot, Citroën, és Opel/Vauxhall már jól ismert kisteherautóiban és utasszállítóiban is dolgozik. Az elektromos rendszer esetében ez egy 100 kW teljesítményű villanymotort, és 50 kWh, illetve 75 kWh kapacitású akkumulátort jelent, körülbelül 230-330 km hatótávval. Mindkét autót Valenciennes mellett, Észak-Franciaországban fogják gyártani, a Scudóra az év vége és jövő év eleje között indul a rendelés a legfontosabb piacokon, az Ulysse-t pedig 2022 első negyedévétől lehet majd konfigurálni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.