Tűz ütött ki a Samsung SDI gödi akkumulátor gyárában

Tűz ütött ki a Samsung SDI gödi akkumulátorgyárában a belső területen. Szerencsére személyi sérülés nem történt és a kár sem jelentős, a gépek nem sérültek. A tüzet elektromos zárlat okozta, és még a belső tűzoltó rendszer eloltotta. A balesetről Balogh Csaba, Göd polgármestere Facebook posztban számolt be. Idén ez már a harmadik nyilvánosságra kerülő baleset az üzemben, ahol májusban szintén tűz, augusztusban pedig elektrolitszivárgás történt.

A Budapesttől 15 kilométerre lévő létesítmény Európa egyik legnagyobb akkumulátor gyára. A dél-koreai sajtó szerint a gödi gyár jelenleg 30 GWh éves gyártási kapacitással rendelkezik, ami a  közelgő bővítéssel 40 GWh-ra emelkedhet.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.