Főoldal » elektromos autó » A villanyautók új arca: Genesis X Speedium Coupe

A villanyautók új arca: Genesis X Speedium Coupe

Ma, a New York-i Autószalon sajtónapján a Genesis bemutatta vadonatúj elektromos koncepcióját, amely a márkára jellemző dizájn DNS-ét ötvözi egy új keletű, minden eddiginél letisztultabb és visszafogottabb stílussal. Az úgynevezett Genesis X Speedium Coupe a tavalyi évben bemutatott Genesis X tanulmányra épül, de a tervezők szabad kezet kaptak a dizájn átalakítására, hogy bemutassák, milyen ötletekkel várják a cég villanyautóinak következő generációját.

A legfeltűnőbb különbség a Concept X-hez képest a hűtőrács hiánya, amelyet a jármű orrán körbefutó, és V-alakban megtört LED lámpacsík váltott fel. Ez arra utalhat, hogy a jövőben a Genesis elektromos autói megpróbálnak szakítani a belsőégésű motoros múlttal a megjelenésükön.

Az autó egy koreai versenypályáról kapta a nevét, amivel a Genesis azt üzeni, hogy továbbra is elkötelezett az érzelmekkel teli vezetés mellett, még a kínálatának elektromosítása közben is. Arról nem esett szó, hogy milyen technológia mozgatja a Genesis X Speedium Coupe sportkupét, de ebben a formában egyébként sem tervezik sorozatgyártásba vinni az modellt. Érkeznek azonban más modellek, 2022-ben három is, 2025-től pedig minden új Genesis villanyos lesz.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.