Főoldal » elektromosautó-töltés » Árat emel a Mobiliti az ultragyors töltőknél

Árat emel a Mobiliti az ultragyors töltőknél

120 Ft/percre emeli a Mobiliti a 100 kW-nál nagyobb teljesítményű ultra töltők díjazását a honlapján közölt díjtáblázat szerint. A Mobiliti saját hálózatában egyelőre nincs 100 kW feletti teljesítménnyel rendelkező töltőoszlop, azonban a Shell Recharge magyarországi hálózatát is a cég üzemelteti, amelyben Budapesten a Péterhegyi úton már két 150 kW-os töltőoszlop üzemel egy Shell benzinkúton, és már egy másik helyszínen, a Bécsi úton szintén állnak a hasonló oszlopok.

Az eddigi gyakorlat, amely szerint az ultra töltők árazása megegyezett a 44, 50 és 75 kW-os töltőkkel azt eredményezte, hogy a gyorsan tölthető autók nevetségesen alacsony, az otthoni rezsicsökkentett áramárat megközelítő kWh díjért vételezhettek energiát, ezzel veszteséget okozva a cégnek, így ez az áremelés – nevezzük inkább korrekciónak – abszolút indokolt volt. Az új árak 2022. április 18-tól lépnek életbe.

A 100 kW alatti teljesítményre képes töltőoszlopok esetében az árak változatlanok, tehát a 22 kW-os AC töltés díja 100 Ft/kWh, a 22 kW-os DC töltők 120 Ft/kWh, a 43 kW-os AC és 44 kW-nál gyorsabb, de 100 kW-nál lassabb DC töltők pedig a 100 Ft/perc listaár helyett a visszavonásig érvényes akcióban továbbra is 80 Ft/perc díjért vehetők igénybe.

Címlapkép: NLQ

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.