Ha 819 lóerő nem lenne elég: új Performance változatot vezet be a Lucid

Új változatot vezet be a kínálatba az Air tisztán elektromos szedánjából a Lucid Motors Grand Touring Performance típusnéven szédületes 1050 lóerős teljesítménnyel, 179.000 dollárért. A Lucid Air egy úgynevezett Dream Edition Performance típussal robbant be az amerikai autópiacra a tavalyi évben, amely a maga 1100 lóerős csúcsteljesítményével az egész kínálat legerősebb tagjaként indult el a megrendelőkhöz. Ebből a különleges változatból azonban csupán 520 példányt gyártott az amerikai cég, ami már elfogyott, így a Grand Touring Performance lett a paletta királya.

Az új típus 2,6 másodperc alatt gyorsul 97 km/h-ra álló helyzetből, ami 0,4 másodperccel rövidebb idő, mint amit az alap Air Grand Touring tud 21 colos keréktárcsákkal. A két verzió között nem csupán teljesítményben és gyorsulásban van különbség, hanem az akku mérete is más: a Performance a Dream Edition 118 kWh-s akkupakkját kapta 446 mérföldes (kb. 607 km-es) hatótávval, míg az alap Grand Touring 112 kWh-t cipel 469 mérföldért (638 km) 21 colos felniken, ami az új típuson Aero Sport kialakítást kapott.

Az Air Grand Touring – melynek kiszállítása már folyamatban van – 139.000 dollárról indul, tehát a vásárlók egy 40 ezer dolláros (átszámítva körülbelül 14 millió forintos) felárat fizetnek a négy tizeddel jobb gyorsulásért és sportosabb felnikért. A Lucid vezérigazgatója szerint komoly kereslet van az Air magasabb teljesítményű változataira, ez indokolta az 1050 lóerős újdonság bevezetését. A teljesítménykülönbséget egyébként nem más motor, hanem szimplán a szoftveres beállítás eredményezi.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.