Áremelés közeleg az E.ON elektromosautó-töltőin

Az E.ON hírlevélben tájékoztatta előfizetett felhasználóit egy közelgő áremelésről, amely a cég által üzemeltetett AC és DC töltőket egyaránt érinti. Ezen kívül hét, eddig díjmentesen használható töltőoszlopot integrálnak a fizetős rendszerbe.

Az AC töltők nappali díjazása az eddig 99 Ft/kWh-ról 129 Ft/kWh-ra emelkedik. A 120. perctől fizetendő 4 Ft/perc kiegészítő díj nem változik. Az éjszakai tarifa (20:00-06:00 óra között) 65 Ft/kWh-ról 85 Ft/kWh-ra emelkedik, ebben az esetben nem kell percdíjat fizetni. A MOM parkban lévő töltőkön a nappali töltési díj 155 Ft/kWh + a 120. perctől 4 Ft/perc, az éjszakai tarifa ezen a helyszínen is 85 Ft/kWh lesz.

A DC töltőknél az eddigi 120 forintos kWh alapú díj 149 forintra emelkedik. A 30. perc után fizetendő percdíj változatlanul 9 Ft/perc. Az árak április 26. keddtől emelkednek.

Az árváltozással egy időben néhány eddig ingyenesen használható töltőoszlopot is bekapcsolnak a fizetős rendszerbe, ezek a következők:

  • Ajka, Szabadság tér (2 db)
  • Balmazújváros, Kossuth tér
  • Balmazújváros, Dózsa György utca
  • Göd, Nemeskéri-Kiss Miklós út
  • Göd, Penny Market (Köztársaság út)
  • Hatvan, Kossuth Lajos Általános Iskola (Iskola utca)
  • Hatvan, Mártírok tere
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.