Főoldal » elektromos autó » Gyönyörű sportkupé a Genesis villanyautója

Gyönyörű sportkupé a Genesis villanyautója

Ugyan a Genesis csupán bő öt évvel ezelőtt indult el önálló luxusmárkaként a Hyundai Csoport szárnyai alatt, már évek óta hallani híreket a vállalat elektrifikációs terveiről. A tesztelés alatt álló villanyos Genesis luxusautókról készült képek megerősítették ezeket a pletykákat, és a villanyautók gyártását a technológia hiánya sem akadályozhatja, hiszen a Hyundai Csoportnál rendelkezésre áll egy teljesen elektromos autók alá tervezett padlólemez, az E-GMP, amit, ahogy a Kia EV6 tegnapi premierjén fogalmazott a vezetőség, elsősorban prémium személyautók alá terveznek beépíteni.

Ma előállt egy bámulatos elektromos koncepcióautóval a koreai márka, ami sajnos nem vitte őket sokkal közelebb a villanyautó-értékesítéshez, de cserébe ismét bebizonyította, hogy nagyon értik a dolgukat a dizájnerek. A Genesis X Concept egy sportos, de mégis elegáns Grand Tourer markáns kupés vonalvezetéssel.

Az autó megtervezését bizonyára csupán egy kis gyakorlófeladatként tették a tervezők elé, hiszen nincs szó arról, hogy gyártásba vinnék – pedig valójában nem kellene sokat dolgozni rajta, a tanulmány már most is egészen utcai külsőt hordoz. Az is szembetűnik, hogy a Genesis nem tért el nagyon a megvásárolható modelljeinek stílusától, a méretes hűtőmaszk, valamint a kívül-belül jellemző úgynevezett Two lines (két fővonal által meghatározott) dizájnnyelvezet itt is felbukkan. Ez elsősorban a fényszórókban köszön vissza, de az egész karosszériát, és az utasteret is ennek mentén rajzolták meg a dizájnerek.

Arról sajnos nem esett szó a bemutatón, hogy milyen hajtástechnológia került az autóba. A Genesis X a márka ötödik koncepciója, és tisztán elektromos meghatásút is láttunk már tőle, a szédítően menő Essentia személyében.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.