Főoldal » elektromos autó » Korszakváltó premierrel zárja a nyarat a Škoda

Korszakváltó premierrel zárja a nyarat a Škoda

Augusztus 30-án rántja le a leplet VISION 7S névre keresztelt hétszemélyes elektromos tanulmányáról a Škoda, amely elsőként ölti magára a cseh autógyártó vállalat vadonatúj, minimalista dizájnnyelvezetét. A múltkori vázlatrajz után most újabb információmorzsákat szórt elénk a cég: megmutatták a jármű műszerfalát.

Habár az új képpel még nem akartak mindent felfedni a csehek, az jól látható, hogy a tradicionális kerek kormánykerék helyett a digitális műszeregység jobb láthatósága érdekében egy széltében elnyújtott kormány fogadja majd a sofőrt, amelynek jobb oldalán egy nagy méretű, állított helyzetű kijelző kapott helyet – ilyenre még nem volt példa Škodában. A központi kijelző alatt egy középkonzol található érintésre reagáló gombokkal és forgató vezérlőkkel.

Hogy pontosan milyen újdonságokat tartogat még a Modern Solid dizájnnyelv, az két héten belül kiderül.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.