Elektromos autó töltő Nyíregyházán

Magyarország keleti régióiból sajnos ritkán érkeznek hírek nyilvános elektromos autó töltő telepítésről, de a mai egy ilyen kivételes, ritka nap. Ma ugyanis átadták Nyíregyháza, és ezzel Szabolcs-Szatmár-Bereg megye első nyilvános elektromos autó töltőállomásait a megyeszékhelyen álló Korzó Bevásárlóközpont (4400 Nyíregyháza, Nagy Imre tér 1. ) mélygarázsának -2. szintjén. A 6 db AC töltő mindegyike 3×32A-es, tehát 22 kW teljesítményű, így a nagyobb töltővel szerelt autók is maximális teljesítménnyel tölthetők. A töltők a nap 24 órájában elérhetők, és használatuk ingyenes. A parkolás díja az első két órára 300 Ft (fixen), minden megkezdett további óra 350 Ft. Hétvégén és ünnepnapokon a parkolás ingyenes.

Nyíregyházán ugyan állnak elektromos autók töltése céljából kialakított oszlopok a LEGO gyár parkolójában, de azokat csak a dolgozók és a gyárba érkező vendégek használhatják, így nem nyilvánosak. Frissítés: A legfrissebb hírek szerint a LEGO gyár teljesen kikapcsolta a töltőket, azokat már a dolgozók és a vendégek sem használhatják.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?