Elektromos autók találkozója Mezőkövesden

Mezőkövesdre invitálta az elektromos autók iránt érdeklődőket az egyik legaktívabb hazai elektromos autós Facebook csoport. Az alapvetően hagyományos autós találkozón a jövő technológiáját képviselő villanyautók nem csak a parkolóban, de az egykori repülőtér kifutópályáján is megmutatták, hogy merre is tart az autógyártás.

Bár sok villanyautós gondolkodott rajta, hogy részt vesz az eseményen a fővárostól való viszonylag nagy távolság és a környék villámtöltővel való ellátatlansága sokakat visszatartott az utazástól. Ennek ellenére 7 villanyautó, egy-egy Nissan LEAF, Nissan e-NV200, Renault Zoe, átépített Daihatsu Cuore, Mitsubishi Outlander PHEV, Opel Ampera és Tesla Model S is megjelent az eseményen.

A Tesla nem csak a bemutatóautók sorát gyarapította, de sofőrje kiállt a gyorsulási versenyre érkező autók krémjével is.

Pontosítás: a szervezőktől kapott információk szerint a Mustangot egy olyan újságíró vezette, akinek nem volt tapasztalata az autóval, így nem mehetett verseny tempót.
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?