Villámtöltő elektromos autók számára Veszprémben

Elektromos autó villámtöltőt helyeztek üzembe a minap Veszprémben. A városban eddig egyetlen egy, váltakozó áramú (AC) elektromos autó töltő üzemelt, ami csak korlátozott mértékben (autótípustól függően) segítette a hosszú úton lévők továbbjutását. Az új, Evopro gyártmányú készülék ennek az AC töltőnek a helyére került a Jutasi úti parkolóba. A készülék DC ágon 50 kW-tal, AC ágon 22 kW-tal tudja tölteni az autókat. Az AC és a DC ág együtt is használható, de a két DC csatlakozó közül (CHAdeMO és CCS) egyszerre csak az egyik lehet aktív. Az AC töltést Type2 aljzaton keresztül biztosítja, így saját kábellel akár Type1-es csatlakozójú autók is tölthetők róla.

Elektromos autó villámtöltő Veszprémben a Jutasi úti parkolóban (Fotó: Jósa Tamás)

Az itt eddig üzemelő AC töltőt ettől a helytől alig néhány száz méterre a Cserhát utca 2. szám alatti parkolóban szerelték fel. A parkoló különlegessége, hogy közvetlen a töltő mellett nyilvános WC is található.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?