Elektromos autó töltő a siófoki jachtkikötőben

Érdekes módon szaporodnak ma Magyarországon az elektromos autó töltők. Vannak olyan települések, ahol nagyon nagy szükség lenne töltőkre, de egyet se vállal be sem az önkormányzat, sem pedig a helyi vállalkozások, máshol meg egymást érik az új telepítések. Zalaegerszegen, Győrben és Pécsett is már két-két villámtöltő van, de Szolnokon és Székesfehérváron is több helyen lehet már elektromos autót tölteni. Ehhez a sorhoz csatlakozott nemrég Siófok is. A város az elsők között telepített a Nissan és az E.ON együttműködésének segítségével villámtöltőt (CHAdeMO), de az egyik szálloda is kínál már egy ideje 11 kW-os elektromos autó töltést. Nemrég egy másik szálloda két db 22 kW-os töltővel bővítette a kínálatát, most pedig a Hotel Yacht telepített egy szintén 22 kW-os készüléket.

Siófok, Hotel Yacht (fotó: Cserhali Andrea)

Ez utóbbi töltő a Vitorlás utca 14-ben, közvetlenül a vízparton álló hotelben található. A töltő használata egyelőre ingyenes, de kizárólag a szálloda vendégei számára elérhető. A készülék a többi nyilvános töltőhöz hasonlóan Type2-es végű kábellel használható.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?