640 km hatótávú Cadillac SUV érkezhet

Az insideevs.com ír a Cadillac Escalade 5. generációjának várható érkezéséről, amely tisztán elektromos hajtáslánccal is kapható lehet. A 2021-ben megjelenő elektromos változat paraméterei nem ismertek egyelőre, de minden valószínűség szerint hatalmas akkumulátor kapacitással fog rendelkezni az autó, ugyanis az ígéret 644 km (400 mérföld) hatótáv, pedig a fényképek alapján nem lesz különösen jó a légellenállása.

Cadillac Escalade 2019-ben még benzinmotorral (forrás: Cadillac)

Napjainkban a 640 km hatótáv még egyedivé tenné a modellt, azonban 2021-re több gyártónak lehet már hasonló hatótávval rendelkező villanyautója. Jelenleg a legnagyobb hatótávolságú elektromos SUV a 100 kWh kapacitású akkumulátorral felszerelt Tesla Model X, amely 523 km (325 mérföld) hatótávot biztosít.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.