200 db 150 kW-os töltőt telepít a Shell

Miközben Magyarországon a MOL sokadszor fut neki sikertelenül a NEXT-E projekt javarészt 50 kW DC töltőinek, ahol elvárás a lassan teljesen felesleges 43 kW AC ág DC töltéssel egyidejű működése, Nyugat Európában nem közbeszerzések kiírását és visszavonását ismételgetik az olajtársaságok, hanem töltőket telepítenek. A renewableenergyworld.com friss híre szerint Hollandiában 200 db 150 kW teljesítményű töltőt telepít a Shell.

Az új töltők, melyeket az AECOM szállít, Shell töltőállomásokra kerülnek és Shell Recharge márkanév alatt biztosítanak töltési lehetőséget a Hollandiában hosszabb távra utazó villanyautósoknak. A 150 kW teljesítményű töltőkön egy negyed órás kávészünet közben akár 200 km-re energiát vehetnek magukhoz a megfelelő gyors töltésre alkalmas járművek.

Európában egyre könnyebben és gyorsabban tudunk villanyautózni, hiszen sorra lépnek piacra a szolgáltatók, alig néhány hónapja ünnepelte 100. töltőállomását a Fastned, az Ionity és a Greenway is, a fejlődés azonban amint látjuk töretlen.

EZT OLVASTAD MÁR?  Defibrillátorral szerelnek fel elektromos autó-töltőket Hollandiában

Elektromos autót használsz?