Oliver Zipse a BMW új igazgatója

Korábban írtunk már Harald Krüger lemondásáról, és az sem volt titok, hogy az a Klaus Frölich is az esélyesek között van, aki nyilatkozatai alapján nem tűnik elektromobilitás pártinak.

Végül a környezetbarát autók további terjedése szempontjából szimpatikusabb döntést hozott az igazgatótanács: 2019 augusztus 16-tól Oliver Zipse vezeti a BMW-t. Zipse komoly szerepet játszott a BMW egyetlen tisztán elektromos modellje, az i3 megszületésében. A konkurensek irányából is egyre nagyobb a nyomás az elektromosításra, hiszen az Audi idén piacra dobta az e-Tron nevű tisztán elektromos SUV modelljét, már gyártják a Mercedes EQC nevű villanyautóját és a Jaguar i-Pace népszerűsége is, és persze a Teslát említeni sem kell.

Ebben a mezőnyben elengedhetetlen lehet a BMW számára, hogy az i3-nál és az azonos technológiát tartalmazó Mini elektromos változatánál komolyabb, nagyobb autóval is megjelenjen a villanyautók piacán. Ennek megfelelően 2020-2022 között várható a BMW i4, iX3 és az iNEXT sorozat bevezetése.

2019. augusztus 16-tól Oliver Zipse a BMW vezetője (forrás: BMW)

Dr. Norith Reithofer, a BMW AG felügyelő bizottságának elnöke azt nyilatkozta az új vezetővel kapcsolatban, hogy „Oliver Zipse új lendületet fog adni a BMW Csoportnak a jövő mobilitásának alakításában.”

Zipse Szakmai pályafutását 1991-ben gyakornokként kezdte a BMW-nél, azóta különböző vezetői pozíciókat töltött be, 2015-től tagja a BMW AG igazgatóságának, jelenleg pedig termelési divízióért felelős.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.