Így készül a villanyautók akkumulátora

A közelmúltban több gyárbemutató videót is megosztottunk már, melyek némelyike kimondottan magas nézettséget ért el, ilyen volt például a Tesla Freemont-i üzemének bemutatója, valamint az a videósorozat, amelyben az alapító, tulajdonos Mate Rimac a horvátországi Rimac gyáron kalauzolt végig.

Tegnap beszámoltunk az első Európába érkező kínai elektromos autóról, az MG ZS EV típusról, az alábbi videóban megnézhetjük hogyan készül az autó akkumulátora a kínai gyárban. Sajnos a CATL cellák gyártását nem követhetjük végig, csak az akkumulátor összeszerelésének folyamatát, de így is sok hasznos információt tudhat meg az a villanyautós, akinek az autója nem csupán egyszerű használati tárgy. A gyárban évente 300 000 villanyautó akkumulátort készítenek.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.