Bővült az Allianz Arena töltőhálózata

Az FC Bayern München és az Audi az Allianz Aréna körüli töltőhálózat bővítését jelentette be, így már a labdarúgóklub focistáinak és menedzsereinek sem kell azon aggódniuk, hogy hol töltsék fel az Auditól kapott céges elektromos autóikat. A szponzori kapcsolatban álló partnerek együttműködése az elektromobilitás területén tavaly nyáron kezdődött, amikor a klub flottájának nagy részét villamosította az Audi, jelenleg a játékosok és a vezetőség többsége e-tronnal, vagy e-tron Sportback SUV-val jár be dolgozni, de hamarosan az e-tron GT is elérhetővé válik számukra.

Balról jobbra: Leroy Sané, Manuel Neuer és Robert Lewandowski, Forrás: Audi

2020 nyarán, a Bundesliga indulása előtt első körben 38 töltőpontot telepített az Audi és az FC Bayern a Säbener Straße edzőpályához, most pedig 21 új töltőpont létesült a München északi részén található futballstadionnál. A töltőberendezésekről nem árultak el műszaki részleteket a felek, de a képen egy Alpitronic Hypercharger típusú töltőoszlop látható, azaz legalább 75 kW-os DC villámtöltéshez hozzáférhetnek az elektromos autósok. Idén nyáron a hálózat tovább bővül a stadionkomplexum más részein.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.