Újabb kínai villanyautó indult el Európa felé

A BYD a minap bejelentette, hogy legyártotta egymilliomodik elektromos meghajtású személyautóját. A jubileumi darab, egy Han EV típusú villanyautó, ami a sencseni gyártósorról gurult le. A kínai autóipari óriás közleménye azonban egy ennél fontosabb információt is tartalmazott: megindult az első adag BYD Tang SUV Norvégiába, amelynek autópiacát az európai terjeszkedésének első állomásaként választotta ki a vállalat. Ez azt jelenti, hogy az autógyártó egy kicsivel a tervezett ütemterv előtt jár, hiszen március elején 2021 második felére ígérte az európai piacra szánt gyártás elindulását. Első körben 100 Tang villanyautót küld a skandináv országba a gyártó, amelyek az év harmadik negyedévében jutnak el megrendelőikhez, de még az idei év végéig összesen 1500 jármű száll partra Norvégiában. Ez a modell lesz a BYD legelső, Európában értékesített személyautója.

Forrás: BYD

A BYD úgy véli, hogy stílusos dizájnjával és új technológiáival az elektromos Tang komoly vetélytársa lehet az európai gyártók termékeinek. A villanyautó energiáját egy 86,4 kWh kapacitású Blade akkumulátorcsomag biztosítja, az NEDC szerint körülbelül 505 kilométert tud így megtenni a jármű egy töltéssel. A Tang EV további jellemzőit egy korábbi cikkünkben foglaltuk össze.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.