Főoldal » elektromos autó » Már 20.000 foglalásnál jár az elektromos Ford F-150

Már 20.000 foglalásnál jár az elektromos Ford F-150

A világpremiert követő első 12 órában összesen körülbelül 20.000 előrendelés érkezett a Ford vadonatúj villanyautójára, az F-150 Lightning pick-upra – ezt a vállalat vezérigazgatója, Jim Farley árulta el egy interjúban. A Ford F-sorozata, melynek tagja az F-150 és nagyobb testvérei is, 44 éve uralja az Egyesült Államok haszongépjármű-piacát, ebből 39 esztendőben szegmenstől függetlenül ezek a platós autók voltak az amerikaiak kedvencei.

A CEO azt is elmondta, hogy az F-150 Lightningra, azaz a legnyereségesebb, legnépszerűbb termékének tisztán elektromos változatára egyfajta tesztként tekint, amely megmutatja, hogy valóban kell-e a mainstream amerikaiaknak elektromos autó. Ám valószínűleg a villany-pick-up sikerét sem a keresleti oldal fogja meghatározni, sokkal inkább a kínálat felől számíthatunk korlátokra – Farley utalt is rá, hogy a gyártás első évében limitált gyártási számot várhatunk, de pontos adatot nem árult el.

Az egyébként teljesen nyilvánvaló, hogy a vásárlók érdeklődnek az elektromos pick-upok iránt: a GMC Hummer EV-ből egyetlen óra alatt lefoglalták az összes rendelkezésre álló darabot, a Tesla Cybertruckra beérkező foglalások pedig nagyon rövid időn belül az egekbe szöktek, a bemutató után két nappal már 146 ezer előrendelésről számolt be Elon Musk. Három egészen különböző karakterisztikájú villanyautóról van szó, az majd csak a forgalmazás kezdetekor mutatkozik meg, hogy valójában mire is van szükségük az amerikaiaknak. A Ford F-150 Lightning első példányai 2022 tavaszán indulnak el a megrendelőkhöz.

Frissítés (2021.05.22.): Jim Farley bejelentette, hogy a foglalások száma azóta 44.500 darabra kúszott fel 48 óra leforgása alatt, és folyamatosan emelkedik tovább.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.