Főoldal » elektromos autó » Újabb Tesla eseményt hirdetett Musk

Újabb Tesla eseményt hirdetett Musk

Már idén év elején, az új Model S és Model X bejelentése környékén szó volt róla, hogy esetleg lesz egy rendezvény ahol bemutatják az autókat. Akkor még csak egy feldobott kérdésre válaszolta Musk csuklóból, hogy végülis, akár csinálhatnának valami bemutatót is, de a gyártás csúszott, a korona vírus meg továbbra is tekergett az emberek között.

Június 3-án azonban mégis összetrombitálja a cég vezetője a rajongói táborát.

Party time

Ahhoz képest, hogy Musk utálja a fizetett hirdetéseket és a PR-t, elég jól ért hozzá, hogy kimaxolja az ingyen reklámot. A most bejelentett rendezvény kapcsán már senki nem arról fog beszélni, hogy 3-4 hónapot csúszott a gyártás, hanem felfokozott hangulatban várják majd a premiert. Mondjuk azért ebben nincs egyedül a Tesla, más gyártó is tud olyat, hogy miután 9-10 hónapig parkolókban álltak az átadhatatlan kocsik, ügyes marketing húzással kifejezett megtiszteltetés volt átvenniük first mover vásárlóknak a még mindig bugos autót. Erre mondják, hogy ügyes.

A Tesla eseményre június 3-án kerül sor a cég kaliforniai gyárában, és biztosan lesz éjszakai online közvetítés, meg kint lesz a fél Youtube a helyszínen, úgyhogy másnap reggel mi is egy friss ropogós cikkel tudunk majd szolgálni a kávé mellé. Annyira egyébként nem is nagy baj, hogy csinálnak egy kis showt, mert az új autókat, hivatalosan, még csak számítógépes grafikán láttuk és van jó pár kérdés olyan érdekes funkciók körül, mint a prediktív sebességváltó, amely tényleg automata és helyettünk találja ki előre, vagy hátra akarunk e menni.

Az új Yoke kormánykerék körül is sok a kérdés, a Roadster prototípus egy-egy elcsípett próbaútján kívül senki nem látta még élőben, használat közben. Az átadót követő hetekben bizonyosan lesz majd erről egy jó pár Youtube videó az amerikai Teslásoktól.

Musk egyébként megerősítette a Tweetben azt is, hogy a Plaid verzió 2 másodperc alatt gyorsul 60 mérföldre, ami csak egy paraszthajszállal kevesebb mint 100 km/h. A Plaid+ még ennél is fürgébb lesz, de arra az autóra még további hónapokat kell várni. Talán két hét múlva azt is megtudjuk, pontosan mennyit.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.