Főoldal » elektromosautó-töltés » Így kezelik az írek a „gödöllői problémát”

Így kezelik az írek a „gödöllői problémát”

Tavaly ősszel Gödöllőn betiltották a házunk előtt (közterületen) parkoló elektromos autónk töltését, nehogy egy járókelő elessen a kábelben. A probléma valós, tiltás helyett azonban megoldást is lehetne keresni. Az Egyesült Királyságban a járdába ágyazott kábelcsatornával, Írországban pedig – az alábbi videók tanúsága szerint – légkábellel próbálják lehetővé tenni a töltést. A megoldást fejlesztő vállalkozás, az NMD EV Charging Stations, nem kezdő az elektromosautó-töltés területén, első töltőjüket 2010-ben telepítették, még a Nissan LEAF sorozatgyártásának megkezdése előtt.

Címlapkép: NMD Charging Stations / Facebook

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.