Főoldal » elektromos autó » Megmutatták az új Lexus műszerfalát

Megmutatták az új Lexus műszerfalát

A Lexus bejelentette, hogy 2022. április 20-án magyar idő szerint pontban délben tartja legújabb tisztán elektromos meghajtású személygépkocsijának, az RZ 450e néven emlegetett szabadidő-autójának online közvetített világpremierjét. A modellt a Lexus Driving Signature dizájnfilozófia jegyében tervezték, és ez az első elektromos Lexus, amelyet a kezdetektől fogva elektromosnak szántak, azaz nem egy hagyományos testvér szerkezetébe ültettek villanyhajtást. Ehhez a Toyota e-TNGA padlólemezét vették kölcsön, így az RZ 450e sok tulajdonságban hasonlít majd az anyacég bZ4X modelljére.

Az már nem titok, hogy a japánok újdonsága hogy fest kívülről, hiszen az autót láthattuk már korábban mind a Toyota kollektív villanyautós bemutatóján, mind a Lexus által közzétett képeken, ám most először mutattak fotót belülről is.

Az új képen látható, hogy csakúgy mint a villany-Toyota, a Lexus is úgynevezett Yoke kormánnyal érkezik, ám minden bizonnyal ez egy opcionális felszerelés lesz, és aki nem kíván élni a steer-by-wire technológia által kínált pontosabb kormányzással, az megmaradhat a hagyományos kormánykeréknél. A műszerfali fotó azt is elárulja, hogy az RZ 450e jó választás lehet azoknak, akik nem kedvelik a hatalmas, műszerfalból kiugró érintőkijelzőket.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.