Főoldal » elektromos autó » Kabrióként is megjelent Kína kedvenc villanyautója

Kabrióként is megjelent Kína kedvenc villanyautója

A General Motors közleményben számolt be arról, hogy hivatalosan elindította a SAIC autógyártó csoporttal közös vállalkozásban gyártott Wuling Hong Guang MINIEV Cabrio modelljét Kínában. Két okból is különlegesnek tekinthető ez a jármű: egyrészt ez az első tisztán elektromos kabrió a kínai piacon, másrészt pedig a világ legnagyobb autópiacának legnépszerűbb elektromos autójához kínál új, menőbb kialakítást.

A Hong Guang MINIEV-ből több mint egymillió példány talált gazdára 2020 júliusa óta, és különösen a fiatalabb vásárlók körében népszerű. A gyártó beszámolója szerint zsinórban 24 hónapja vezeti a kínai eladásokat, és hét hónapig a világranglistán is első helyezett tudott lenni az elektromos autók között.

A Hong Guang MINIEV Cabrio összecsukható puha tetőt kínál vásárlóinak. A kétüléses jármű hossza 3059 mm, szélessége 1521 mm, magassága 1614 mm, tengelytávja 2010 mm. A meghajtásért egy 30 kW maximális teljesítményű és 110 Nm maximális nyomatékú villanymotor felel, az autó végsebessége 100 km/h, hatótávja pedig akár 280 km is lehet egy töltéssel. A miniautó nyolc másodperc alatt gyorsul 0-50 km/h-ra álló helyzetből. Vételára 99.900 jüan, azaz átszámítva körülbelül 5,95 millió forint.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.