Még idén megjelenhet Európában a kínai Aiways második villanyautója

Megkezdődött az Aiways U6 elektromos szabadidő-autó közúti tesztelési programjának végső fázisa, a kínai modell prototípusai nemrég Münchenbe érkeztek az utolsó tesztvezetésekre, ahol többek között a nagy sebességű autópályás próbán is jól kell teljesíteniük. Eközben a jármű európai típusengedélyezési és tanúsítási programja is folyamatban van, így a tervek szerint még az idei év vége előtt megjelenhet Európában az U6.

Az Aiways az egyik legelső olyan kínai autógyártó, amely tisztán elektromos autót piacra tudott dobni Európában – az U5 névre keresztelt SUV elsőként egy korzikai autómegosztó flottájában vált elérhetővé 2020-ban, ezt követően azonban több európai országban is megvásárolhatóvá vált. A márka második Európába szánt modelljéhez, az U6-hoz nem volt kegyes a sors, ugyanis a 2021-re tervezett piacra lépést meghiúsította a COVID. Úgy tűnik azonban, hogy hamarosan megtartja a végleges változat európai premierjét az Aiways, és azt követően az előrendelésre is lehetőség lesz.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.