Főoldal » elektromos autó » Ez az Opel kap először sportos GSe változatot

Ez az Opel kap először sportos GSe változatot

Az Opel szeptember közepén jelentette be hivatalosan, hogy az elektromosított meghajtású modelljeinek sportos változatait a jövőben GSe jelzéssel fogja illetni. Csakúgy, mint korábban a cég története során, ez a három betű ismét a teljesítményt és a magas felszereltséget hangsúlyozza, ám ezúttal kizárólag elektromos – legyen szó tisztán elektromos vagy plug-in hibrid hajtásról – autók kaphatják meg. Most kiderült, melyik lesz az elektromos korszak első GSe Opelje.

Valójában egyszerre két GSe is csatlakozik a kínálathoz, merthogy a plug-in hibrid Astrából szedán és kombi is elérhető. Az Astra GSe és az Astra Sports Tourer GSe csúcsteljesítménye 165 kW (225 lóerő) lesz 360 Nm elérhető forgatónyomatékkal. A németek azt írják, hogy az alapmodellekhez képest a GSe-k még mozgékonyabbak és még pontosabbak, a kormány, a felfüggesztés és a fékek azonnal és kiszámíthatóan reagálnak a vezető minden inputjára. Mindez a dedikált, 10 mm-rel lejjebb eresztett futóműnek köszönhető.

A kormányzás sportos kalibrációja GSe-specifikus, az első és hátsó felfüggesztés egyedi rugók és olajtöltésű lengéscsillapítói pedig kifejezetten a dinamikus vezetésre, és a kényelemre hangoltak. Az ESP-beállítások szintén kizárólag a GSe modellekre vonatkoznak, az aktiválási küszöböt feljebb állították a dinamikus vezetési élményhez.

Az Astra GSe vizuális jellegzetességei közé tartoznak a 18 hüvelykes könnyűfém keréktárcsák, amiket a teljesen elektromos Manta GSe koncepció ihletett, az egyedi első lökhárító és homlokzat, valamint a GSe embléma a csomagtérajtón, míg belül Alcantara díszítésű sportülések árulkodnak az autó kilétéről.

Azt nem árulta el az Opel, hogy mikortól lesz elérhető a két sport-Astra, de a kiszállítás várhatóan már csak a jövő évben kezdődik el.

 

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.