Letelepítették az első Magyarországon készült akkucserélő állomást

Átadták és bekapcsolták a NIO legelső akkucserélő állomását Németországban, amely minden bizonnyal éppen az a darab, amelyet már Magyarországon, a biatorbágyi létesítményben szereltek össze, és amelynek bemutatóján mi is részt vettünk.

A kínai autógyártó vállalat a közösségi médián jelentette be, hogy első német állomása az Ulm és Augsburg között található Zusmarshausenben lépett működésbe az A8-as autópálya mentén, amely egyben az ország egyik legnagyobb és legmodernebb elektromosautó-töltőparkjának is otthont ad. Az úgynevezett Power Swap Station napi 312 akkucserét tesz lehetővé, és hamarosan már autó is lesz, amely használni tudja, hiszen az ET7 piaci bevezetése a küszöbön áll. Az új német állomás immár a harmadik Európában, a másik kettő Norvégiában található.

A Power Swap Station a NIO elektromos autóinak lemerült akkumulátorát néhány perc alatt képes kicserélni egy teljesen feltöltöttre, azaz időben vetekszik egy hagyományos autó benzinkúton történő megtankolásával. Hogy ez pontosan mekkora előnyt is jelent a nem cserélhető akkus elektromos autókkal szemben, az a közismert norvég vlogger, TeslaBjørn 1000 kilométeres tesztjéből kiderül.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.