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
auto
2024. 09. 08. vasárnap

Év végén érkezhet a Tesla igazi 4680-as cellája

elektromosautó-akkumulátor

A Tesla 4680-as akkucellájánál a legkevésbé érdekes a névadó méret, az átmérő és magasság. Csakhogy az igazán lényeges tartalom, a szárazelektródás gyártás eddig csak félig működött.

Ha minden igaz, most megoldották a problémák nehezebbik felét.

Új megközelítés

A szárazelektródás akkutechnológiától azért várunk sokat – bizonyos értelemben többet, mint a szilárdtest aksiktól –, mert pontosan az akkugyártás legproblémásabb részeire kínál megoldást.

A cellák készítéséhez ugyanis sem nagy mennyiségű víz, sem mérgező NMP oldószer nem kell, és ezeket ezért elpárologtatni sem szükséges hatalmas kemencékben a folyamat végén, ami az energiafelhasználásra is jótékony hatással van. Ráadásul az egész akkugyár jóval kisebb helyet foglal el, és a cellák is jelentősen olcsóbbak lehetnek, mint hagyományos társaik.

Túl szép, hogy igaz legyen? Nos úgy tűnik, hogy igen, legalábbis eddig az volt.

A Tesla mellett természetesen több akkugyártó is dolgozik hasonló megoldásokon, de az amerikai villanyautó márka 2020-ban úgy érezte már csak karnyújtásnyira jár a sikertől, és hamarosan megkezdődik a tömeggyártás.

Ám, míg az anódnál sikerrel jártak, a katód csak a laborban működött, a tömeggyártásnál a kemény alkotóelemek rendre tönkretették az elektródát és a saját maguk által tervezett gyártósorokat, amely nagy mennyiségű, több méternyi selejtet produkált, és a gépeket is másfél hónapra kivonta a forgalomból – tudta meg az akkugyártásban mindig jól informált Late Post kínai hírportál.

A laborban minden egyszerűbb.

A Tesla átmenetileg így kompromisszumot kötött, az anódot saját maga gyártotta, de a katódból hagyományos, nedves eljárással készült tekercseket vett az LG-től, illetve két kínai beszállítótól. Az így készült cellák első generációja került a texasi gyártású Model Y-ba, második változatuk – becenevén a Cybercell – pedig a Cybertruckba.

Az egyszerű nehéz, írja a dia 2020 szeptemberében az akkunapon. Nem is gondolták, mennyire.

A problémán folyamatosan dolgoztak a cég mérnökei, ám belső vita volt a legjobb megközelítésről. A lap információi szerint Drew Baglino, a vállalat akkugyártásáért is felelős korábbi alelnöke azon a véleményen volt, hogy ezeket a problémákat a gyártás korai fázisában kell kezelni, ám csapatának több tagja átlépett volna ezen, és a cellák csomagolásánál, összeépítésénél látta a megoldást. A vezetőre nagy nyomás nehezedett a cég CFO-ja, Zack Kirkhorn részéről is, ugyanis messze az 1000 fős akkuprojekt volt a legköltségesebb fejlesztés a vállalatnál.

Baglino áprilisban távozott a Teslától, a csapat pedig zöld utat kapott arra, hogy kipróbálja a saját tervét.

Musk azonban ultimátumot is adott: ha év végéig nem tudnak a költségekkel a legolcsóbb beszállító, az LG árai alá menni a saját gyártással, feladják a terveket és inkább vásárolnak kész akkucellákat.

Egyelőre azonban úgy néz ki, bejött a mérnökök számítása és nemrég véglegesítették a katód gyártástechnológiát, megvan az áttörés.

Nem triviális

Ez persze nem azt jelenti, hogy minden probléma elhárult.

A Late Post informátorai szerint a mérnökcsapat optimista, mert úgy érzik, a nehezén túl vannak, és innen már csak hagyományosnak tekinthető kihívásokkal kell szembenézniük: a gyártás felfuttatásával. A megoldás egy a Baglinoénál valamivel drágább metódus lett, ám ez legalább működik, és a skálázása, illetve a költségek lefaragása egy olyan folyamat, amit értenek. A gyártósorok kapcsán úgy tudják, a beszállítók nem kínai, hanem japán és német cégek, amelyek kész megoldásokkal rendelkeztek.

A texasi üzem egyik cellagyártó sora.

A lap értesülései szerint a fejlesztők magabiztosak, úgy érzik év végéig teljesíteni tudják Musk elvárásait a költségek terén, és a Cybertruck megkaphatja vadonatúj, harmadik generációs, teljesen szárazelektródás celláit. Persze, ha az akkugyártásban valamit megtanultunk, akkor az az, hogy új technológiáknál nyugtával dicsérd a napot.

Ezzel párhuzamosan a cég megkezdi a hagyományos, nedves eljárással készült 4680-asok vásárlását is az LG amerikai gyárából, amely a texasi Model Y-ba kerül majd. A Teslának nagyon fontos, hogy minél több akkucella Amerikában készüljön, mivel így jogosultak autói a 7500 dolláros állami támogatásra, valamint akkucellái a szintén bőkezű állami dotációra.

A texasi Model Y 4680-as akkupakkja. Forrás Munro Live, YouTube

Jelenleg például az a faramuci helyzet állt elő, hogy ha a támogatásokat is beszámítjuk, a kisakkus Model 3 drágább, mint a nagyakkus, előbbi ugyanis kínai LFP cellákat használ, míg utóbbi amerikai gyártású nikkeltartalmú aksikkal készül.

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.