Főoldal » elektromos autó » Tesla Service Center Budapesten

Tesla Service Center Budapesten

Az élet minden területén tapasztaljuk, hogy Magyarország nem nagy piac, így akkor is kevesebb figyelmet is kap, amikor egy-egy cég a nemzetközi hálózatát tervezi. A Tesla is csak Bécsig jutott, amikor a Supercharger és a szerviz háttért kiépítette az autói számára. Így a nagyjából 50 magyarországi Tesla tulajdonos is az osztrák fővárosba kénytelen átruccanni, ha valami gondja akad az autójával, vagy csak az éves normális átvizsgálást szeretné megcsináltatni.

Villanyautósok találkozója Tesla Bjørnnal Budapesten

A héten azonban valami megváltozott. Európai villanyautós körútján ugyanis Budapestre érkezett Bjørn Nyland, a közismert norvég vlogger, aki a töltőkhöz beszélgetésre invitálta a helyieket. Budapesten a Hungária körúton lévő Lidl parkolójában a Villanyautósok közösségének néhány tagja fogadta egy rossz és egy jó hírrel. Bjørn autójának alját borító műanyag ugyanis lógott, amibe autópálya tempónál könnyen belekaphat a szél. A Teslával jó kapcsolatot ápoló norvég megpróbált ugyan telefonon időpontot egyeztetni a bécsi Tesla Service Centerrel, de még a kezelőig sem jutott el. Így nem volt más hátra, mint hogy a hazai villanyautósok megalakítsák az első hazai Tesla szervizt. A jó hír, hogy a problémát néhány csavar beszerzésével és becsavarásával sikerült is megoldani, így a bő egy óra alatt az autó olyan állapotba került, amivel Bjørn valószínűleg eljut hazáig. A problémáról és a javításról a vlogger természetesen videót is készített.

Tesla Model X javítás Budapesten

Persze hivatalos Tesla Service Center nyitása egyelőre nem szerepel az amerikai cég tervei között, de a jelenleg elérhető Supercharger térképen Budapesttől nyugatra látható egy jelölés. Ha hihetünk a térképnek, akkor idén valamikor elkészülhet Magyarországon is az első Supercharger állomás. Szervizközpont azonban valószínűleg nem kerül mellé.

2017 végére tervezett európai Supercharger hálózat
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »