Országszerte aktív az e-Mobi

Már többször írtunk róla, hogy az állami megbízatásból elektromos autó töltőket telepítő E-Mobi a lehető legnagyobb titokban dolgozik a projekten, így egyelőre nem tudni, hogy hogyan állnak a 2018. május 1-re ígért 319 darab töltő telepítésével. Azt viszont már tudjuk, hogy Móron már áll a töltő, és ma arra is fény derült egy képviselő-testületi jegyzőkönyvből, hogy Budapesten a XVIII. kerületben is ki vannak már tűzve a töltők helyei. Míg Móron egyelőre csak egy töltőt találtak az autósok, addig a XVIII. kerületben 6 különböző helyen is lesz – feltehetőleg 2×22 kW-os AC – töltő.

Egy gyors Google keresésa a közgyűlési határozatok alapján további helyszíneket is feldobott, így valószínűleg lesz e-Mobi töltő Fonyódon, Gárdonyban, Agárdon, Balatonlellén, Kecskeméten, Hajdúszoboszlón, Veszprémben és Dunaújvárosban is.
Frissítés – 2018. 03. 02. 21:47: Balatonalmádiban is lesz két töltő

A töltőket elkezdtük térképen gyűjteni (kékkel jelöljük, a már álló, de nem üzemelő, szürkével a még nem álló töltőket. Ha egy töltőről kiderül, hogy működik, akkor onnantól kezdve zölden jelenik majd meg a térképen), bár jó lenne, ha ilyen jellegű információk vadászatára nem kellene az időnket pazarolni, ha ez az e-Mobinál már úgyis rendelkezésre áll.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.