Új AC töltők Szolnokon

Érdekes látni, ahogy a teljesen ad-hoc jelleggel telepített töltők Magyarországon fontos csomópontokat hoznak létre. Az egyik ilyen töltőmágnes Szolnok, ahol nem csak CHAdeMO rendszerű villámtöltő van, de váltakozó áramú (AC) töltőből is akad már néhány. A Tranzit hotel és a Ring Autó után a napokban a Pelikán Bevásárlóközpont (Ady Endre út 15.) parkolóházának legfelső szintjén telepítettek 2 db 22 kW-os AC töltőt. A töltő használata ingyenes, és a töltés az autós által hozott kábel csatlakoztatása után azonnal indul, de a parkolásért az első óra után 200 Ft/óra díjat kell fizetni. A töltő éjjel nappal használható, nyitvatartási időn túl a parkolás is ingyenes. A töltők előtti parkolók felfestése és a töltő kitáblázása a folyamatban lévő felújítási munkák során készülnek el.

(fotók: Cserhalmi Andrea)

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.