Új videón láthatjuk a Rimac szuperautóját

Szép lassan haladunk afelé, hogy a Rimac legújabb elektromos szuperautóját, az egyelőre Concept Two-ként ismert koncepciót teljes valójában láthassuk, paramétereit pedig összevethessük a rivális autógyártók piacon lévő, vagy fejlesztés alatt álló modelljeinek adataival. A legelső kedvcsináló videó nem sokat mutatott meg a sportkocsiból, a most közzétett második teaser viszont már egészen jó képet ad arról, hogy milyennek képzeljük el, amiről majd március 6-án Genfben lerántja a leplet a horvát gyártó.

Ne várjunk sokat a rövid videótól, hiszen az autó továbbra is számítógép által generált képeken mutatkozik meg, ami közel sem tudja visszaadni azt a látványt, ami az autószalon látogatóit várja, arra viszont tökéletes, hogy összehasonlíthassuk az új modell és elődje, a Concept One megjelenését. A legszembetűnőbb változtatás a Concept Two megnagyobbított orrnyílása, és ugyan a villanyautó elejével ellentétben a hátsó rész nem látható teljes egészében, a hátul elhelyezett aktív spoiler is egy olyan vonás, mely a Concept One küllemét nem gazdagította. Összességében viszont a stílus marad, a horvát tervezők munkája most sem fog csalódásra okot adni.

Az új Rimac teljesítményét illetően annyit tudunk, hogy biztosan erősebb és gyorsabb lesz, mint elődje, ehhez viszont egy magasabb árral is kell számolnunk. Persze a gyártó nem az olcsó népautók fejlesztéséről híres, így aki megengedheti magának, és szeretne egy gyönyörű elektromos meghajtású szupersportautót, az úgysem a kocsi árát fogja nézni. Sokkal inkább azt, hogy a Concept Two a korábbi 90 helyett már 120 kWh-s akkumulátorral érkezik, így messzebbre lesz képes eljutni egy töltéssel, mint a Concept One. Bár a Rimac célja egyértelműen az új Tesla Roadster legyűrése – olyannyira, hogy a pletykák szerint az autó fejlesztése egészen új irányt vett a Roadster teljesítményadatainak bemutatásakor -, eddigi információink szerint még a horvátok legújabb próbálkozása is kevés lesz, hogy Elon Musk vállalatával versenybe szálljon. Ezért a Rimac egy új fronton is támadást indított a konkurens kaliforniai gyártó ellen: Level 4-es önvezetéssel igyekszik többet adni, mint a Roadster.

Az új Rimac szuperautó március 6-án, 14:30-kor mutatkozik be Genfben, röviddel utána pedig a limitált darabszámú gyártás is meg fog kezdődni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.