HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Elektromos autó töltő a Hungexpon

Három darab 2 csatlakozós elektromos autó töltővel bővítette partnerei, kiállítói és vendégei számára nyújtott szolgáltatásai körét a Hungexpo. A Schneider Electric gyártmányú töltőoszlopok mindegyike 22 kW (AC) teljesítménnyel gazdálkodik, amit egy autó csatlakoztatása esetén hajlandó odaadni annak az egynek, de két autó esetén megosztja az autók között (11-11 kW) 3×63 amperrel gazdálkodik, így akár két autó is tölthető egyszerre 22 kW teljesítménnyel mindegyikről. (frissítve: 2018. 03. 15. 8:40) Az oszlopokon Type2-es csatlakozó aljzat található, a kábelt az autós kell vigye. A töltés ingyenes, és a csatlakozás után automatikusan indul.

A látogatók számára elérhető töltő az F pavilon mögötti parkolóban a Paszázs végénél található, míg a kiállítóknak fenntartott készüléket az A pavilon mögé tették. Az 1. kapu és a P3-as parkoló közötti területre került még egy VIP töltő is, amelyhez valószínűleg csak külön engedéllyel lehet odaállni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.