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
auto
2024. 03. 28. csütörtök

Sorozatunk utolsó részében az Elon Musk interjú azon gondolatait foglaljuk össze, amik nem kimondottan a villanyautózáshoz kapcsolódnak, de azért érdekesek lehetnek.

Aki lemaradt az első két részről, az alábbi linkeken megtalálja.

Megvenné valamelyik vetélytársát a Tesla?

Jövőre már nem ember vezeti a Teslákat

Irány a Mars

A díjkiosztót egészen különleges körülmények között tartották meg, egy SpaceX űrhajóvá átépített stúdióban, amit körbevettek hatalmas képernyőkkel. Az esemény egy ötletes sztorira épült: a Starship elindul a Marsra, majd az este végére meg is érkezik és leszáll a vörös bolygóra. A kellékek nem merültek ki látványos CGI elemekben és hanghatásokban, járt hozzá két SpaceX szkafanderbe öltözött pilóta is, akik az „űrhajót” irányították.

Forrás: Axel Springer SE

A koronavírusból kigyógyult és láthatóan kipihent Musk nagyon élvezte a színes sci-fi showt, amelynek keretében 45 perces interjút is adott a német kiadó vezetőjének és köszöntötte őt a német egészségügyi miniszter is. Musk egyébként azt is elmondta, hogy az éjszakát a berlini gyárban fogja tölteni. Igen, a félkész üzem egyik konferenciatermében éjszakázik. És, hogy miért? „Hát mert így jobban át fogom látni, mi is történik ott” – mondta.

Cikkünk alatt a teljes, 1 óra 10 perces angol nyelvű videó megtalálható, de aki esetleg nem ismeri a nyelvet annak is érdekes lehet az első pár perc, illetve 1 óra 5 perctől a show vége, a Marsra szállás.

Forrás: Axel Springer SE

Mikor lépünk a Marsra?

A díjátadónak keretet adó show-ból átvezetve az első kérdés arra irányult, mikor léphet majd ember a Marsra. Musk felidézte, hogy a Mars és a Föld 26 havonta van mindig legközelebb egymáshoz, így az utakat is illik ehhez igazítani. A legutóbbi ilyen alkalom éppen pár hete volt, úgyhogy kb. mostanhoz képest 2 évre tervezik az első ember nélküli űrhajó elindítását és 4-6 év múlva mehetnek az első űrhajósok.

Forrás: Axel Springer SE

2-3 éven belül még az is előfordulhat, hogy Musk maga is az űrbe látogat – na nem a Marsra, csak megnézi kívülről a bolygónkat. Ennél azonban sokkal fontosabbnak tartja, hogy az emberiség megtelepedjen a Holdon és a Marson. Ez nem csak bebiztosítaná az emberi faj fennmaradását egy esetleges a bolygónkat érő (vagy általunk okozott) katasztrófa esetén, de motiválná is az eljövendő generációkat a felfedezésre, a kutatásra.

A Mesterséges Intelligencia (M.I.) az emberiség legnagyobb kihívása

Az M.I. kapcsán Musk kifejtette, hogy osztja más szakemberek azon véleményét, hogy akár már 2025-ben eljöhet a szingularitás. Ez a kifejezés azt a pillanatot jelenti, amikor a technológia kicsúszik az ember irányítása alól, és egy önmagát fejlesztő ciklusba kerül. Éppen ezért sürgeti a világméretű szabályozást, elkerüljék ezt az eshetőséget. Ismét elmondta, hogy bár a Tesla önvezető szoftvere is mestersége intelligencia, ez annak egy nagyon szűk hatókörű változata, így senkinek nem kell attól tartania, hogy az autó egyik reggel az öntudatára ébred. Ha állami szabályozás van az élelmiszereken, az autókon, a gyógyszereken, akkor elvárható, hogy az M.I. is kapjon egy ilyet.

Azt sem engednénk, hogy valaki a kertjében egy atombombát építsen, márpedig az M.I. veszélyesebb lehet mint a nukleáris fegyver.

Musk azt is hozzátette, hogy az illetékes kínai vezetőkkel zajló beszélgetései alapján úgy érzi, ott legalább ennyire, ha nem jobban tartanak  szingularitástól és szorgalmazzák a szabályozást. Elon Musk szerint az M.I. minimum az egyik, hanem a legnagyobb kockázat ma az emberiségre nézve.

Forrás: Axel Springer SE

Egy másik probléma szerinte a társadalmak elöregedése. Bár általában mindenki a túlnépesedésről beszél, de, legalábbis a nyugati világban, folyamatosan nő az átlagéletkor és csökken a születések száma. Ebből előbb-utóbb az lesz, hogy a fiatalok képtelenek lesznek eltartani az időseket.

Neuralink és szintetikus mRNS

Musk beszélt arról is, hogy mekkora lehetőség van a szintetikus mRNS-ben ami gyakorlatilag programozható. Ez nagy áttörés lehet a orvostudományban. A Tesla német Grohmann Automation leányvállalata egyébként jelenleg is az egyik német gyógyszeripari vállalattal, a CureVackal dolgozik közösen egy olyan hordozható mRNS nyomtatón, amellyel a világ bármilyen harmadik világbéli eldugott pontján helyben lehetne a recept alapján legyártani az oltóanyagot. A CureVac weboldalán elérhető november közepi frissítés szerint egyébként sikeresnek tűnik a cég 5 Celsius fokon tárolható vakcinája, ami egyébként még szobahőmérsékleten is 24 órán át működőképes marad. Ha valaki követi az eddigi legígéretesebb vakcinák történetét, akkor tudja, hogy az egyik legnagyobb gond, hogy a Pfizer oltóanyaga -70, a Modernáé -20 Celsius fokot igényel, különben tönkremegy, így csak nagyon speciális körülmények között szállítható. Ez nyilván Európában, Amerikában és Ázsia fejlettebb országaiban áthidalható probléma de a harmadik világban nem triviális feladata.

Forrás: Axel Springer SE

A Neuralink Musk azon cége, amelyik a gép-ember kapcsolatot akarja megvalósítani chip beültetéssel. Bár, mint elmondta, a távlati cél az, hogy gépelés vagy beszéd helyett közvetlenül az agyunkkal teremthessünk kapcsolatot az informatikai eszközökkel és így felvegyük a versenyt a mesterséges intelligenciával, az első felhasználási területek az agyi és gerincsérülések orvoslása lesz.

Érdekes egyébként, hogy az interjú után a német egészségügyi miniszer mondott vagy 10 perces beszédet Musk érdemeiről. Az érthető, hogy a brandenburgi beruházás miatt a kormányzat képviseltette magát az eseményen, na de miért pont az egészségügyi miniszter? A válasz talán a fenti gyógyszeripari együttműködésben keresendő, de talán az is oka lehet, hogy a gazdaságra is a Covidnak van jelenleg a legnagyobb hatása. Egészen meglepő volt, hogy Jens Spahn nem csak általánosságokban beszélt, hanem – ő, vagy beszédírója – érdemben kommentálta Musk pályafutását. Mint elmondta

Elon Musk öteltei sokszor őrültségnek tűnnek első hallásra. De Musk legnagyobb érdeme pont az, hogy ezek az őrült ötletek valóssággá válnak. A Tesla piaci értéke nem a cég jelenlegi eladási számai miatt ilyen magas, hanem mert hitet ad ez embereknek, hogy képesek lehetünk egy jobb jövőt felépíteni.

Forrás: Axel Springer SE

És a 40 éves miniszter, aki maga is átesett a koronavírus betegségen, mondott még valamit, ami elgondolkodtató volt. Utalt Musk májusi szavaira, amikor a Tesla vezetőjeként amellett kampányolt, hogy csak a veszélyeztetett csoportokat küldjék karanténba, de ne zárják le a gazdaságot. Spahn szerint, bár ő egészségügyi miniszterként nem helyezhet más szempontokat előrébb, mint az emberek biztonsága, de téved aki szerint Musk ezt azért mondta, mert nem érdekli az emberek egészsége. Épp ellenkezőleg, a miniszter szerint Musk pontosan tudta, hogy azért kell egyensúlyt találni a két álláspont között, mert bárhogy is döntünk, az emberek életébe kerülhet.

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

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.