Főoldal » elektromosautó-töltés » Supercharger töltőállomás épült Kassán

Supercharger töltőállomás épült Kassán

Már állnak a Supercharger töltőoszlopok Kassán az Atrium Optima bevásárlóközpont parkolójában, amely Szlovákia negyedik töltőállomása lesz a Teslások számára Pozsony, Liptószentmiklós, és Zólyom után.

Az új helyszín azonban egyedülálló a kelet-európai régióban abban a tekintetben, hogy ide kerülnek először Supercharger v3 töltők, amelyek akár 250 kW töltési teljesítményre is képesek. Kassára összesen 4 db Supercharger töltőoszlop került, melyek az új szabványnak köszönhetően dinamikus teljesítmény-megosztásra is alkalmasak. Az új kassai töltőoszlopok érdekessége, hogy kizárólag CCS fej található rajtuk, így a Tesla Model S és Model X típusok csak CCS retrofit után, a szükséges adapterrel használhatják. Információink szerint a kassai SuC állomást napokon belül bekapcsolják.

A mojelektromobil.sk elektromobilitással foglalkozó szlovák oldal már a két következő helyszínt is közölte. 2021 első negyedévében Trencsénben, a jövő év végén pedig Losoncon várható a szlovák Supercharger hálózat további bővítése. A hatodik állomás megépítését követően Szlovákia nyugati régiójában egymástól 100-130 kilométerre lesznek majd nagy teljesítményű Tesla töltők, de a keleti országrészben is maximum 150 kilométert kell majd autózni két helyszín között.

A Tesla november elején jelentette be, hogy a cég által világszerte telepített töltőoszlopok száma átlépte a 20.000 darabot, tegnap pedig arról számoltunk be, hogy a tervek szerint 2021 februárjában megkezdi a termelést az a kínai üzem, ahol évente 10.000 db Supercharger v3 töltőoszlop készül majd, s ezzel két év alatt megduplázódhat a Tesla Superchargerek száma.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.