Tud még sportosabb lenni a Mustang Mach-E

A Ford tegnap bejelentette, hogy Mustang Mach-E családjának legsportosabb, GT tagja még vadítóbb kialakításban is elérhető lesz. Akik korábban arra számítottak, hogy az ikonikus izomautóból felhizlalt crossover egy beteg csikó erejével szenved majd az aszfalton, azok tévedtek: a Performance Edition 480 lóerőt (358 kW), és 860 Nm nyomatékot présel ki magából, így a 0-60 mérföld per órás (~96 km/h) gyorsulást akár 3,5 másodperc alatt is lefutja.

Mustang Mach-E GT Performance Edition

Ez az opcionális teljesítménycsomag egyébként nem tette erősebbé a villanyautót, ugyanis az alap GT specifikációit is frissítette a gyártó a korábban kommunikáltakhoz képest, amiből kiderül, hogy a kilowattok száma megegyezik. A nyomaték viszont nőtt 30 Nm-t, és a fejlesztők kicsit megpiszkálták az összkerék-meghajtású jármű futóművét is a jobb tapadás és kezelhetőség érdekében, ennek köszönhető a mintegy 0,3 másodperccel jobb sprintidő. Az energia 88 kWh-nyi akkucsomagból terjed szét az autóban, ami 378 kilométeres becsült EPA hatótávot jelent, kb. 24 km-rel kevesebbet, mint a GT-vel.

A Performance Editionről természetesen ránézésre is tudni lehet, hogy nem a hétköznapi GT-t vásárolta meg a tulajdonosa. A Ford olyan sportos dizájnelemekkel díszítette, mint a vörösre festett Brembo féknyergek, 245/45R20 Pirelli gumik, egyedi hűtőrács, valamint különleges alumínium berakások a műszerfalon, és fémes varratok az üléseken. Mind a Mach-E GT-hez, mind a GT Performance Editionhöz sajátos színeket választhatnak majd a vásárlók a konfigurációban.

A villanyautó kiszállítása hamarosan megkezdődik, de a két legerősebb típus csak jövő nyáron érkezik. Azok, akik már lefoglalták a GT változatot, a rendelés tavaszi megnyitásakor hozzáadhatják a most bemutatott teljesítménycsomagot. A Mach-E GT 60.500 dollárról indul majd az Egyesült Államokban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.