Főoldal » zöld rendszám » Velencén is ingyenes a parkolás elektromos autóval

Velencén is ingyenes a parkolás elektromos autóval

Velence rendkívül népszerű turisztikai célpont nem csak nyáron, de tavasszal és ősszel is. Most, hogy a környéken több elektromos autó töltő is felbukkant, valószínűleg még több villanyautós veszi célba a kellemes vízparti települést. Jó tudni, hogy a 11/2017. Velence város parkolási rendjéről (eredetiben) szóló rendelet 3. paragrafus 1. c) pontjának értelmében
Díjmentesen használhatják a fizető parkolóhelyeket: … az elektromos járművek.” A rendelet nem részletezi, hogy mi alapján határozzák meg egy parkoló autóról, hogy az elektromos-e (jellemzően a zöld rendszám szokott lenni a megkülönböztetés), és azt sem hogy elektromosnak számít-e a rendelet értelmében a külső forrásból tölthető hibrid és hatótávnövelő elektromos autó (ha zöld rendszámot néznek, akkor igen). A lényeg, hogy a gyakorlati tapasztalat alapján működik a dolog és tényleg nem kell parkolójegyet váltaniuk a környezetkímélő járműveknek.

e-Mobi töltő is van a Velence Korzó közelében. (fotó: Janik Róbert)
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.