Főoldal » elektromosautó-töltés » Fizetőssé teszi töltőszolgáltatását a MOL

Fizetőssé teszi töltőszolgáltatását a MOL

Hosszú bevezetési időszak után 2018. augusztus 1-től fizetős szolgáltatássá válik a MOL üzemanyagtöltő állomásain az elektromos autó töltés. A szolgáltatás a töltés elindítása előtt a benzinkút kasszájánál vásárolható meg, a töltőoszlopot a kapott nyugta bemutatása után a kút személyzete fogja indítani. A MOL Plugee néven induló szolgáltatás kétféle töltési módot különböztet meg:

  • A Type 2 csatlakozón AC (váltakozó áramú) töltést biztosítanak maximum 22 kW teljesítménnyel.
  • A CHAdeMO és CCS csatlakozón a DC (egyenáramú) töltést 50 kW maximális teljesítménnyel szolgáltatják.

A MOL a Plugee szolgáltatás honlapján az árakról csak annyit ír, hogy azok a töltőn fel vannak tüntetve, de az e-cars.hu-hoz eljuttatott közleményük szerint az AC töltés ára alkalmanként 1990 Ft, a DC töltésé pedig 2990 Ft lesz. A honlap szerint „Minden elkezdett töltési folyamat egy töltésnek számít, függetlenül az időtartamától és a felvett energia mennyiségétől.”

Az olajtársaság a közlemény szerint 2018 végéig Budapesten 10, vidéken pedig 15 elektromos autó töltőt telepít, és a NEXT-E projekt keretében Kelet-Európa 6 országába 2020-ig tervezett 252 gyors és ultragyors elektromos töltőből 11 töltőt telepítenek az autópályák és az M0-ás autóút mentén még az év végéig.

A MOL Plugee szolgáltatás keretében jelenleg a következő négy helyen érhető el elektromos autó töltés:

  • 1087 Budapest, Kerepesi út. 5-7. (Siemens Triberium töltő)
  • 1116 Budapest, Hunyadi János út. 2. (Siemens Triberium töltő)
  • 1125 Budapest, Istenhegyi u. 55. (Siemens Triberium töltő)
  • 1101 Budapest, Könyves Kálmán krt. 23. (Efacec QC45 töltő)
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.