Megépült a tizedik IONITY villámtöltő-állomás

Elkészült a BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company, és a Volkswagen Group-hoz tartozó Audi és Porsche együttműködéséből származó IONITY töltőhálózat 10. állomása is Európában, így már csak 390 helyszínen kell felállítania villámtöltőit a vállalatnak, hogy teljesítse a 2020-ra kitűzött 400 állomásról szóló célt. A pontos helyszínekről az IONITY honlapján található térképről informálódhatunk, ám a jelmagyarázat egy kicsit megtévesztő, ugyanis az online állapotban lévő állomásokat jelölő sötét színű ikonokból összesen 7 darabot látunk. Ha jobban ráközelítünk az egyes helyekre a térképen, láthatóvá válik, hogy a Köln mellett elhelyezkedő németországi  állomásnál, és az egyik svájci helyszínen Lucerne közelében az autópálya mindkét oldalán található egy-egy állomás, a dániai pedig jelenleg tesztüzemben van. Így az IONITY jelenleg Franciaországban, Németországban, Svájcban, Ausztriában, és Dániában üzemeltet villámtöltőt, de a 16 építés alatt álló állomás már norvégiait is tartalmaz.

A nagy autógyártók és a helyi energiaszolgáltatók által közösen létrehozott állomások jellemzően 6 töltőállást biztosítanak az autósoknak maximálisan 350 kW-os teljesítménnyel CCS csatlakozón. A töltés szeptember eleje óta nem ingyenes, egy töltési alkalomért 8 eurót/svájci frankot/fontot kell fizetni, a töltő helyszínétől függően, míg a skandináv országokban 80 norvég/svéd/dán korona ennek költsége.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.