Ismét itt az alkalom Európában megnézni a Tesla Model 3-at

Újabb lehetőség kínálkozik alaposan szemügyre venni a Tesla Model 3-at azok számára, akik fontolgatják a megrendelést, ám az autó legelső hivatalos európai bemutatójára nem utaztak el Angliába a júliusban megrendezett Goodwood Festival of Speed autókiállításra és versenyre, ugyanis a kaliforniai cég legolcsóbb villanyautója október 4. és 14. között a Párizsi Autószalonon áll a kamerák elé, másodszorra megmutatva magát az európai közönségnek. Ugyan a Teslával továbbra sem fogunk találkozni a világ összes autós eseményén, a párizsi látogatás több okból sem okozhat meglepetést: egyrészt, mert ez Európa egyik legrangosabb autószalonja, ahol az autóipari trendeknek megfelelően számos elektromos meghajtású gépkocsira számíthatunk, s ebből adódóan Elon Musk csapata már rendszeresen visszatérő kiállító a rendezvényen, másrészt pedig mert hamarosan elérkezik az európai kiszállítások ideje is, és ez egy remek alkalom arra, hogy még több vásárlót elcsábítson a kicsi Tesla. A napokban a gyártó a szokásos meghívókat is kiküldte a francia megrendelők számára, melyben leírja, hogy személyazonosító okmány és foglalási szám felmutatásával soron kívül megtekinthető a panorámatetős, prémium utastérrel és 15 colos érintőképernyővel felszerelt Model 3-as Franciaországban először, ám az autó ára csak később kerül bejelentésre.

A Tesla Model 3 Goodwood-ban, Forrás: Electrek

Ahogy tegnap beszámoltunk róla, a legújabban beregisztrált alvázszámokból elméletben az a következtetés vonható le, hogy hét darab Model 3-as az európai kontinensre készül, minden bizonnyal oktatási, vagy tesztelési célból, de a legelső kiszállításokra a jelenlegi információk szerint még legalább hat hónapot várnunk kell. A Párizsi Autószalonon természetesen ott lesz a Model S és a Model X is, valamint a Powerwall otthoni akkumulátor-berendezést is megismerhetik a látogatók, de ki tudja, talán Elon Musk még az új Roadsterrel is okoz egy hatalmas meglepetést.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.