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
auto
2024. 04. 26. péntek

„Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az e-Mobi 2019. május végére, határidőre letelepítette a projektben korábban vállalt töltőberendezéseket, összesen 330 darabot, melyek közül 228 darab AC22, 78 darab DC22 és 24 darab DC50 készülék létesítésére került sor.”

Ezzel a közleménnyel adta ország-világ tudtára az e-Mobi Nonprofit Kft. a saját honlapján másfél hete, hogy elkészült a nagy mű, helyére került az összes általuk tervezett elektromos autó töltőállomás. A töltők letelepítése ugyan nem jelenti automatikusan azt, hogy azok működnek is, de rohamtempóban zajlik az eszközök beüzemelése. A bejelentés óta 49 helyszínt adtak át az autósoknak, így a letelepített 331 töltőoszlopból ma már 291 érhető el az autósok számára. Mint ahogy azzal korábban rengeteget foglalkoztunk, a töltők telepítését még 2017-ben jelentették be, akkor 2018. május 31-es határidőt megadva a projekt befejezésére. Sajnos az eredetileg kitűzött dátumig mindössze néhány töltő készült el, így érthető volt a villanyautósok csalódottsága.

Elektromos gépjármű töltőberendezések telepítése
A hazai elektromobilitás piac fejlődése érdekében megvalósítandó egyik legfontosabb cél a töltő infrastruktúra, mint a piaci fejlődés egyik kulcsindikátorának a kiépítése.
Erre tekintettel a Társaság elsőrendű feladata az országos átjárhatóságot biztosító elektromos töltőinfrastruktúra kiépítése.” – áll a cég 2018-as pénzügyi évről beadott beszámolójának kiegészítő mellékletében. A hangzatos bejelentések és programok éveken keresztül az ország átjárhatóságát biztosító töltőinfrastruktúra telepítéséről szóltak, de az először titkolt, majd a MEKH honlapján megtalált tervek ezzel semmilyen formában nem álltak szinkronban. Az átjárhatósághoz nélkülözhetetlen 50 kW-os töltőből mindössze 3-at terveztek telepíteni (miközben raktáron volt ~20 db kifizetett 50 kW-os DBT töltőjük), a MEKH által kiadott engedélyek szerint azokat is városközpontokba, autópályáktól távol tervezték elhelyezni. A terv túlnyomó részben 2×22 kW-os AC oszlopokra támaszkodott, amelyekről a Magyarországon forgalomban lévő autók 90-95%-a nem képes 6 kW-nál nagyobb teljesítménnyel tölteni. Ennek eredményeként ezekkel a töltőkkel az autók többségének az újratöltése 4-8 órás feladat, ami lehetetlenné teszi a kisebb akkumulátoros autókkal az országon belüli közlekedést.

A kitűzött célt egyáltalán nem támogató, alapvetően elhibázott stratégiától függetlenül óriási bravúr, hogy 331 helyszínen sikerült leszervezni az árambekötést és a szükséges engedélyeket. Ez Magyarországon, főleg közterületen rendkívül nehéz feladat, az e-Mobinak is közel száz önkormányzattal kellett egyezkednie és szerződéseket kötnie. Le a kalappal az e-Mobi csapata előtt, hogy mindezt végigjárták és leszervezték!

A kizárólag erre a projektre gyártott, rengeteg problémával rendelkező 22 kW-os DC töltő.

A telepítések szervezése közben az e-Mobi saját és állami felhasználásra közel száz elektromos autót állított szolgálatba, így valószínűleg fény derülhetett a tervezett hálózat általunk korábban oly sokszor jelzett problémáira is. Ennek eredményeként tavaly elkezdték a már telepített AC töltők némelyikénél a cserét 50 kW-os DC-re, és az eredetileg tervezett 20 db 22 kW-os DC töltőből is jóval több készült.

22 kW AC 22 kW DC 50 kW DC
Tervezett 303 25 1
Megvalósult 229 78 24

Legnagyobb meglepetésünkre a projekt végére több DC töltő is került olyan helyekre, ahol igazán jól szolgálják az ország átjárhatóságát. Így végre lett villámtöltő Békéscsabán, Dunaújvárosban, Keszthelyen, Kiskunhalason, Csornán, Székesfehérváron, Szolnokon, Nyíregyházán, Tokajban és Tamásiban is. Az M1-es autópálya mentén Igmánd közelében az autópálya mindkét oldalára került egy-egy villámtöltő a pihenőbe, de tettek egyet Lébénybe az autópálya mérnökséghez is (a déli pihenőben lévő igmándi töltőhöz hasonlóan még ez is árambekötésre vár). Az M7-es mentén Balatonkeresztúrnál sikerült autópálya pihenőbe töltőt telepíteni, ami a Balaton déli partjára, illetve a Horvátországba igyekvőket fogja akár már idén nyáron segíteni (beüzemelt, de még nem átadott töltő). Döbbenetes azonban, hogy a rendelkezésre álló füzesabonyi és mezőkövesdi helyszínekre AC töltők kerültek, így az M3-as mentén nem sikerült megvalósítani az elektromos autóval való közlekedést. Szégyen továbbá, hogy Debrecenbe, az ország második legnagyobb városába nem sikerült egyetlen egy DC töltőt sem telepíteni (az e-Mobi semmit nem telepített Debrecenbe).

Egy jó helyre tett 50 kW-os DC töltő Csornán.

Az alábbi települések kapták a legtöbb töltőt:

Város Töltők száma
Budapest 171
Zalaegerszeg 9
Szeged 8
Székesfehérvár 7
Pécs 6
Veszprém 5
Nyíregyháza 5
Miskolc 5
Szolnok 4
Sopron 4
Kecskemét 4
Hódmezővásárhely 4
Érd 4

A fenti módosítások sokat szépítettek a végeredményen, így ha egy éves csúszással is, de megvalósult egy olyan hálózat, ami végül egy picit használhatóbb, mint amit eredetileg terveztek. Továbbra is úgy gondoljuk viszont, hogy sokkal hamarabb sokkal jobban teljesült volna az eredeti cél, ha pl. a Magyar Közúttal összefogva mindössze 50-60 autópálya pihenőt illetve főút menti parkolót vesznek célba, ahol letelepítenek 100-120 villámtöltőt abból az 1,5-2 milliárd forintból, ami az elmúlt években a 331 egységből álló hálózatra elköltöttek. Sokkal kevesebb szervezési és egyeztetési munkával létrehozható lett volna egy olyan hálózat, amire támaszkodva a legkisebb hatótávú autóval is biztonságosan el lehetne jutni az ország bármely pontjáról bárhova.

Az elkészült rendszerrel kapcsolatosan sajnos van néhány komoly probléma is, amelyek mellett nem mehetünk el szó nélkül:

  1. Az AC töltők többségét olyan életvédelmi (Fi) relével szerelték fel, amiről köztudott, hogy a Renault Zoe típussal nem 100%-osan kompatibilis. Erre a Villanyautósok Közössége már a telepítések elején felhívta az e-Mobi figyelmét, ennek ellenére folytatták az adott típus használatát. Így most az e-Mobi töltőknél gyakran előfordul, hogy egy ilyen autó egyszerűen leveri a relét, mindaddig használhatatlanná téve a töltőt, amíg az e-Mobi technikusa személyesen ki nem megy azt felkapcsolni. Ez egy távoli vidéki töltő esetén nem csak komoly költség, de óriási időveszteség is, pedig egy egyszerű alkatrész helyes megválasztásával elkerülhető lenne. (Arról nem is beszélve, hogy léteznek távolról, illetve automatikusan visszakapcsoló relék is.) Megoldásként az e-Mobi ügyfélszolgálata azt javasolja a Zoe tulajdonosoknak, hogy ne töltsék az autójukat 80% fölé.
  2. A 22 kW-os DC töltők típusa nem azonos azzal, amivel az azokat szállító T-Systems Magyarország megnyerte a KEF által kiírt tendert. Egész konkrétan egy olyan típus, amit korábban soha senki sem telepített, és ezen a projekten kívül valószínűleg soha senki nem is fog. A villanyautósok beszámolói szerint ugyanis a töltők hónapokkal az első példányok telepítése, és számtalan szoftverfrissítés után sem képesek minden autóval együttműködni. Az a jobbik eset, amikor csak nem indul el, vagy menet közben leáll a töltés, de előfordult már olyan is, amikor a kábelt a töltés végén nem lehetett kihúzni az autóból. Olyan esetről is hallottunk, amikor a hibásan működő töltő olyan problémát okozott az autóban, hogy az saját lábán nem is tudott tovább menni. Ez egy ismert gyártó világszerte kipróbált típusával nem fordulhatna elő. Érthetetlen, hogy ezt a töltőt a T-Systems Magyarországtól bárki is átveszi.
  3. Az e-Mobi még ilyen töltőhálózat mellett sem rendelkezik a hét minden napján, a nap 24 órájában elérhető telefonos ügyfélszolgálattal, ami segíteni tudna a bajbajutott autóson. E cikk szerzője épp június elsején járt úgy egy vidéki e-Mobi DC töltőnél, hogy annak kábele műszaki hiba miatt nem volt kihúzható az autóból. Az ügyfélszolgálat nem vette fel a telefont, így az autóval nem lehetett a helyszínről eljönni.

Mindezektől függetlenül meg kell jegyezzük, hogy az e-Mobi tevékenységének és a korábban szintén e-Mobi által kezelt önkormányzatoknak szóló pályázatnak köszönhetően Magyarország a régió országaihoz képest rendkívül jól el lett látva célállomás töltőkkel, így szinte bárhova is utazik a villanyautós (feltéve, hogy elég nagy az akkuja, hogy útközben ne kelljen tölteni), a célja közelében néhány km-en belül talál valamilyen AC töltési lehetőséget, ahol a nap során vagy másnapra fel tudja tölteni az autóját. A célállomás töltőkhöz való eljutást remélhetőleg a következő hónapokban a Mobiliti, a MOL és az Optimum Way villámtöltők telepítésével megoldja.

Egyúttal szeretnénk minden villanyautós nevében arra kérni az e-Mobit, hogy a töltőket saját alkalmazás fejlesztése helyett tegye elérhetővé más szolgáltatók applikációiban (pl. NKM TöltőPont), hogy az autósoknak ne kelljen egy újabb szoftvert a telefonjukra tölteni. Egy ilyen integrációval a töltések fizetőssé tétele is azonnal megoldhatóvá válna.

Az e-Mobi töltői az alábbi helyszíneken találhatók:

Irányítószám Város Utca Töltő típusa Állapot
5241 Abádszalók Arany János utca 22kW AC átadott
2483 Agárd Fürdő tér 1 22kW AC átadott
8226 Alsóörs Vasút u utca 3 22kW AC átadott
8394 Alsópáhok Hévíz utca 22kW AC átadott
8258 Badacsonytomaj 71-es út (kikötő parkoló) 22kW AC átadott
8220 Balatonalmádi Taksony utca 22kW AC átadott
8220 Balatonalmádi Véghelyi Dezső utca 22kW AC átadott
8646 Balatonfenyves Kölcsey utca 1-3. 22kW AC átadott
8623 Balatonföldvár Budapest utca 22kW AC átadott
8230 Balatonfüred Zákonyi Ferenc utca 22kW AC átadott
8174 Balatonkenese Táncsics Mihály utca 22kW AC átadott
8638 Balatonlelle Rákóczi út 193 22kW AC átadott
8636 Balatonszemes Cinka Panna utca 22kW AC átadott
5600 Békéscsaba Posta köz 22kW AC átadott
5600 Békéscsaba Szabó Dezső utca 50kW DC átadott
2060 Bicske Kossuth Lajos utca 22kW AC átadott
3916 Bodrogkeresztúr
Dereszla pincészet / Kastély köz
22kW AC átadott
2092 Budakeszi Fő utca 22kW AC átadott
1015 Budapest I. Kerület, Csalogány utca 22kW DC átadott
1027 Budapest I. Kerület, Ganz utca 11-13. 22kW DC átadott
1016 Budapest I. Kerület, Gellérthegy utca 22kW AC átadott
1011 Budapest I. Kerület, Málna utca 22kW AC átadott
1016 Budapest I. Kerület, Naphegy utca 63. 22kW AC átadott
1011 Budapest I. Kerület, Pala utca 22kW DC átadott
1016 Budapest I. Kerület, Számadó utca 22kW DC átadott
1011 Budapest I. Kerület, Szilágyi Dezső tér 22kW AC átadott
1023 Budapest II. Kerület, Árpád fejedelem útja 12. 22kW AC átadott
1028 Budapest II. Kerület, Bánffy György emlékpark (Rezeda utca felől) 22kW AC átadott
1134 Budapest II. Kerület, Bécsi út 126. 22kW DC átadott
1025 Budapest II. Kerület, Csatárka utca 49. 22kW AC átadott
1024 Budapest II. Kerület, Fény utca 8-10. (piac, Auguszt cukrászda) 22kW DC átadott
1027 Budapest II. Kerület, Frankel Leó (Lukács Fürdő) út 27. 22kW AC átadott
1023 Budapest II. Kerület, Frankel Leó (új egészségügyi központ) út 53. 22kW AC átadott
1026 Budapest II. Kerület, Gábor Áron utca 74-76 (Rózsakert Bevásárlóközpont) 22kW AC átadott
1026 Budapest II. Kerület, Kelemen László utca 22kW DC átadott
1024 Budapest II. Kerület, Keleti Károly utca 37. 22kW DC átadott
1028 Budapest II. Kerület, Kossuth Lajos utca 22kW DC átadott
1022 Budapest II. Kerület, Marczibányi tér 22kW DC átadott
1024 Budapest II. Kerület, Mechwart tér 50kW DC átadott
1025 Budapest II. Kerület, Pusztaszeri út 57. 22kW DC átadott
1028 Budapest II. Kerület, Szabadság-Községház utca torkolat utca 22-26. 22kW AC átadott
1023 Budapest II. Kerület, Ürömi utca 66. 22kW AC átadott
1025 Budapest II. Kerület, Vérhalom tér 8. 22kW DC átadott
1032 Budapest III. Kerület, Ágoston utca 4. 22kW AC átadott
1039 Budapest III. Kerület, Bálint György utca 2. 22kW AC átadott
1031 Budapest III. Kerület, Kanóc utca 22kW AC átadott
1035 Budapest III. Kerület, Kerék utca 36. 22kW AC átadott
1036 Budapest III. Kerület, Kiskorona utca 16. 22kW AC átadott
1037 Budapest III. Kerület, Kubik utca 22kW AC átadott
1036 Budapest III. Kerület, Lajos utca 109. 22kW AC átadott
1039 Budapest III. Kerület, Madzsar József utca 50kW DC átadott
1039 Budapest III. Kerület, Mátyás király út 27. 22kW DC átadott
1039 Budapest III. Kerület, Pünkösdfürdő utca 3. 22kW AC átadott
1031 Budapest III. Kerület, Rozgonyi Piroska utca 28. 22kW AC átadott
1033 Budapest III. Kerület, Szérűskert utca 22kW AC átadott
1036 Budapest III. Kerület, Tél utca 22kW AC átadott
1131 Budapest III. Kerület, Torma Károly utca 22kW AC átadott
1032 Budapest III. Kerület, Törzs utca 22kW AC átadott
1031 Budapest III. Kerület, Záhony utca 4. 22kW AC átadott
1039 Budapest III. Kerület, Zsirai Miklós utca 15. 22kW AC átadott
1044 Budapest IV. Kerület, Király utca 9. 22kW AC átadott
1041 Budapest IV. Kerület, Nyár utca 22kW AC átadott
1044 Budapest IV. Kerület, Óradna utca 2/a 22kW AC átadott
1095 Budapest IX. Kerület, Ecseri utca 2. 22kW AC átadott
1097 Budapest IX. Kerület, Nagyvárad tér 50kW DC átadott
1054 Budapest V. Kerület, Alkotmány utca 29 22kW DC átadott
1062 Budapest VI. Kerület, Andrássy út 121. 22kW AC átadott
1062 Budapest VI. Kerület, Kodály körönd 22kW AC átadott
1062 Budapest VI. Kerület, Podmaniczky utca 111-113. 22kW DC átadott
1066 Budapest VI. Kerület, Teréz krt. 52 22kW DC átadott
1068 Budapest VI. Kerület, Városligeti fasor 18-20. 22kW AC átadott
1071 Budapest VII. Kerület, Damjanich utca 20. 22kW AC átadott
1077 Budapest VII. Kerület, Jósika utca 22kW AC átadott
1078 Budapest VII. Kerület, Marek Jószef utca 40. 22kW AC átadott
1078 Budapest VII. Kerület, Nefelejcs utca 34. 22kW DC átadott
1074 Budapest VII. Kerület, Rózsák tere 22kW DC átadott
1085 Budapest VIII. Kerület, Baross utca (Rigó sarok) 22kW AC átadott
1102 Budapest X. Kerület, Füzér utca 22kW AC átadott
1103 Budapest X. Kerület, Gergely utca 22kW AC átadott
1102 Budapest X. Kerület, Maláta utca 6. 22kW AC átadott
1108 Budapest X. Kerület, Oltó utca 22kW AC átadott
1107 Budapest X. Kerület, Szárnyas utca 14. 22kW AC átadott
1102 Budapest X. Kerület, Szent László tér 1-4. 22kW DC átadott
1113 Budapest XI. Kerület, Ajnácskő utca 14-18. 22kW AC átadott
1115 Budapest XI. Kerület, Bártfai utca 36. 22kW AC átadott
1115 Budapest XI. Kerület, Bártfai utca 52. 22kW DC átadott
1117 Budapest XI. Kerület, Bogdánfy utca 10. 22kW AC átadott
1117 Budapest XI. Kerület, Budafoki/Hengermalom út 56. 22kW DC átadott
1118 Budapest XI. kerület, Budaörsi út 115/b 50kW DC átadott
1119 Budapest XI. Kerület, Etele út 32/c 22kW DC átadott
1112 Budapest XI. Kerület, Gazdagréti út 14 22kW AC átadott
1117 Budapest XI. Kerület, Irinyi utca 32. 22kW AC átadott
1118 Budapest XI. Kerület, Rétköz utca 27 22kW AC átadott
1118 Budapest XI. Kerület, Somlói út 51-53. 22kW AC átadott
1125 Budapest XII. Kerület, Csipke utca 2/a 22kW AC átadott
1122 Budapest XII. Kerület, Gaál József út – Határőr utca út 22kW DC átadott
1123 Budapest XII. Kerület, Jagelló út 22kW DC átadott
1122 Budapest XII. Kerület, Maros utca 30. 22kW AC átadott
1124 Budapest XII. Kerület, Márton Áron tér (Rácz Aladár út) 22kW DC átadott
1124 Budapest XII. Kerület, Sashegyi út – Vasgereben utca 22kW AC átadott
1125 Budapest XII. Kerület, Szarvas Gábor út 61. 22kW AC átadott
1124 Budapest XII. Kerület, Thomán István (Pagony utca – Fodor utca sarok) utca 1. 22kW AC átadott
1125 Budapest XII. Kerület, Virányos utca 46. (– Márffy utca) 22kW AC átadott
1139 Budapest XIII. Kerület, Béke tér 1. 22kW DC átadott
1139 Budapest XIII. Kerület, Bessenyei utca 6. 22kW AC átadott
1139 Budapest XIII. Kerület, Csizma utca 2. 22kW DC átadott
1135 Budapest XIII. Kerület, Petneházy utca 77. 22kW AC átadott
1134 Budapest XIII. Kerület, Szabolcs utca 2. 22kW AC átadott
1138 Budapest XIII. Kerület, Szobor utca 2. 22kW AC átadott
1131 Budapest XIII. Kerület, Tahi utca 100. 22kW AC átadott
1138 Budapest XIII. Kerület, Váci út 132. 22kW AC átadott
1147 Budapest XIV. Kerület, Lőcsei út 40. 22kW AC átadott
1149 Budapest XIV. Kerület, Pillangó park 22kW AC átadott
1145 Budapest XIV. Kerület, Róna utca 181-195. 22kW AC átadott
1146 Budapest XIV. Kerület, Stefánia út 75 22kW DC átadott
1144 Budapest XIV. Kerület, Vezér utca 22kW AC átadott
1195 Budapest XIX. Kerület, Árpád utca 7. 22kW DC átadott
1191 Budapest XIX. Kerület, Batthány utca 42. 22kW AC átadott
1191 Budapest XIX. Kerület, Corvin körút 7-13. 22kW AC átadott
1194 Budapest XIX. Kerület, Hofherr Albert utca 42. 22kW DC átadott
1191 Budapest XIX. Kerület, Kossuth tér 22kW AC átadott
1192 Budapest XIX. Kerület, Pannónia utca 2. 22kW AC átadott
1191 Budapest XIX. Kerület, Vak Bottyán utca és Kosárfonó utca sarka 22kW AC átadott
1152 Budapest XV. Kerület, Szilas park 22kW DC átadott
1158 Budapest XV.Kerület, Adria utca 22kW AC átadott
1153 Budapest XV.Kerület, Bácska utca 4. 22kW AC átadott
1153 Budapest XV.Kerület, Eötvös utca 64. 22kW AC átadott
1156 Budapest XV.Kerület, Kontyfa utca 1. 22kW AC átadott
1152 Budapest XV.Kerület, M3 autópálya 12km-kő, Szilas pihenőhely 50kW DC átadott
1153 Budapest XV.Kerület, Széchenyi tér 22kW DC átadott
1157 Budapest XV.Kerület, Zsókavár utca 10. 22kW AC átadott
1172 Budapest XVII. Kerület, 525 tér 22kW AC átadott
1174 Budapest XVII. Kerület, Bánya part utca 24. 22kW AC átadott
1171 Budapest XVII. Kerület, Hegyalatti utca 2. 22kW AC átadott
1172 Budapest XVII. Kerület, Pesti út 22kW AC átadott
1173 Budapest XVII. Kerület, Pesti út 163. 22kW DC átadott
1173 Budapest XVII. Kerület, Pesti utca 113. 22kW AC átadott
1172 Budapest XVII. Kerület, Szent Imre utca 62-64. 22kW AC átadott
1173 Budapest XVII. Kerület, Uszoda utca 54. 22kW DC átadott
1183 Budapest XVIII. Kerület, Gulner Gyula utca 1-5. 22kW AC átadott
1188 Budapest XVIII. Kerület, Kisfaludy utca 60-32. 22kW AC átadott
1181 Budapest XVIII. Kerület, Margó Tivadar utca (Bókay kert bejárat) 22kW AC átadott
1183 Budapest XVIII. Kerület, Nefelejcs utca 89. 22kW AC átadott
1188 Budapest XVIII. Kerület, Nemes utca 16. 22kW DC átadott
1183 Budapest XVIII. Kerület, Thököly út 3. 22kW DC átadott
1203 Budapest XX. Kerület, Bíró Mihály utca 22kW DC átadott
1204 Budapest XX. Kerület, Orsolya utca 22kW AC átadott
1203 Budapest XX. Kerület, Topánka utca – Baross utca sarok 22kW AC átadott
1201 Budapest XX. Kerület, Vörösmarty út 22kW DC átadott
1212 Budapest XXI. Kerület, Akácfa utca 23. 22kW AC átadott
1214 Budapest XXI. Kerület, Dunadűlő út 5. 22kW AC átadott
1212 Budapest XXI. Kerület, Hollandi út 8-12. 22kW AC átadott
1211 Budapest XXI. Kerület, II. Rákóczi Ferenc út 78-82. 22kW DC átadott
1212 Budapest XXI. Kerület, Kossuth Lajos utca 108. 22kW DC átadott
1211 Budapest XXI. Kerület, Petz Ferenc utca 22kW AC átadott
1211 Budapest XXI. Kerület, Petz Ferenc utca 189-191. 22kW DC átadott
1221 Budapest XXII. Kerület, Anna utca 22kW DC átadott
1225 Budapest XXII. Kerület, Nagytétényi út 22kW AC átadott
1222 Budapest XXII. Kerület, Promontor utca 89. 22kW AC átadott
1225 Budapest XXII. Kerület, Szentháromság utca 22kW AC átadott
1223 Budapest XXII. Kerület, Tűzliliom utca 39. 22kW AC átadott
1221 Budapest XXII. Kerület, Városház tér 22kW DC átadott
1221 Budapest XXII. Kerület, Városház tér – Mihalik sarok 22kW AC átadott
1239 Budapest XXIII. Kerület, Hősök tere tér 21-27. 22kW AC átadott
9300 Csorna Mártírok tér 50kW DC átadott
9300 Csorna Soproni út 52 22kW AC átadott
8840 Csurgó Petőfi tér 22kW AC átadott
2400 Dunaújváros Martinovics Ignác út 50kW DC átadott
2400 Dunaújváros Szabadság út 22kW AC átadott
3300 Eger Knézich Károly utca 50kW DC átadott
2030 Érd Béke tér 22kW AC átadott
2030 Érd Erkel Ferenc utca 22kW DC átadott
2030 Érd Petőfi Sándor utca 22kW DC átadott
9431 Fertőd Haydn sétány 22kW AC átadott
9421 Fertőrákos Fő utca 165 22kW AC átadott
8640 Fonyód Hunyadi János utca 22kW AC átadott
2483 Gárdony Szabadság utca 22kW AC átadott
5700 Gyula Várkert utca 22kW AC átadott
8380 Hévíz Ady Endre utca 22kW AC átadott
8380 Hévíz Zrínyi utca 1. 22kW AC átadott
6800 Hódmezővásárhely Sportcsarnok 22kW AC átadott
6800 Hódmezővásárhely Stadion / Piac parkoló 22kW AC átadott
6800 Hódmezővásárhely Uszoda parkló 22kW AC átadott
6800 Hódmezővásárhely Virág utca / földhivatal parkoló 22kW AC átadott
4071 Hortobágy Hunyadi utca 2. 22kW AC átadott
7694 Hosszúhetény Fő út 142 22kW AC átadott
2475 Kápolnásnyék Vörösmarty utca 2. 22kW AC átadott
5300 Karcag Bajcsy-Zsilinszky utca 22kW AC átadott
6000 Kecskemét Akadémia krt. 22kW AC átadott
6000 Kecskemét Deák Ferenc tér 22kW DC átadott
6000 Kecskemét Horváth Cirill Tér 22kW AC átadott
6000 Kecskemét Rákóczi út 22kW AC átadott
8794 Kehidakustány Kossuth Lajos utca 62 22kW AC átadott
8360 Keszthely
Lóczy Lajos utca folytatása (Yachtklub)
22kW AC átadott
8360 Keszthely Skála köz 50kW DC átadott
8360 Keszthely Sopron utca 2 22kW AC átadott
6200 Kiskőrös Petőfi Sándor utca 22kW AC átadott
6400 Kiskunhalas Bethlen Gábor tér 50kW DC átadott
8960 Lenti Táncsics utca 2/A 22kW AC átadott
3909 Mád Rákóczi út 71. 22kW AC átadott
2462 Martonvásár Kodály Zoltán utca 22kW AC átadott
2462 Martonvásár Kodály Zoltán utca 22kW DC átadott
3400 Mezőkövesd Juharfa utca 22kW AC átadott
3500 Miskolc Dayka Gábor utca 22kW DC átadott
3500 Miskolc Kandia utca 22kW AC átadott
3500 Miskolc Palóczy László utca 22kW DC átadott
3500 Miskolc Régiposta utca 22kW AC átadott
Mocsa/Igmánd (M1) jobb Autópálya pihenő 50kW DC átadott
8060 Mór Szent István tér 10. 22kW AC átadott
7500 Nagyatád Zrínyi utca 22kW AC átadott
8800 Nagykanizsa
Gábor Áron utca (Ipari park bejárat)
22kW DC átadott
8800 Nagykanizsa Hevesi Sándor út 50kW DC átadott
8800 Nagykanizsa Színház utca 22kW AC átadott
4400 Nyíregyháza Bujtos utca 22kW AC átadott
4400 Nyíregyháza Körte utca 22kW AC átadott
4400 Nyíregyháza Szabadság tér 50kW DC átadott
4400 Nyíregyháza Tavasz utca 22kW AC átadott
4400 Nyíregyháza Vasvári Pál-Dob-Holló utca 22kW DC átadott
9090 Pannonhalma Váralja utca 22kW AC átadott
8500 Pápa Fő utca 2. 22kW AC átadott
7632 Pécs Árnyas Liget utca 2-8 22kW AC átadott
7623 Pécs Berze Nagy János út 22kW DC átadott
7632 Pécs Csontváry utca 22kW AC átadott
7630 Pécs Felsővámház utca 61 22kW AC átadott
2081 Piliscsaba Templom tér 2. 22kW DC átadott
2085 Pilisvörösvár Budai utca 22kW DC átadott
8253 Révfülöp Halász utca 22kW AC átadott
8253 Révfülöp Iskola utca 22kW AC átadott
3100 Salgótarján Kassai sor 22kW DC átadott
3944 Sárospatak Comenius utca 22kW AC átadott
9600 Sárvár Várkerület utca 22kW AC átadott
3980 Sátoraljaújhely Táncsics tér 4. 22kW AC átadott
8600 Siófok Deák Ferenc tér 22kW AC átadott
8600 Siófok Petőfi sétány 11-13 22kW AC átadott
9400 Sopron
Ady Endre (Egyetem parkoló) út
22kW AC átadott
9400 Sopron
Jegenye (Locomotiv Szálloda) sor
22kW AC átadott
9400 Sopron
Révai Miklós (Szent Imre templom) út
50kW DC átadott
9400 Sopron Szív utca 22kW DC átadott
8622 Szántód Római út 2. 22kW AC átadott
6723 Szeged József Attila sgt. 122 22kW AC átadott
6724 Szeged Kossuth Lajos sgt. 47. 22kW DC átadott
6725 Szeged Moszkvai krt. 25. 22kW AC átadott
6726 Szeged Népkert sor 22kW AC átadott
6725 Szeged Petőfi Sándor sgt. 83/a 22kW DC átadott
6726 Szeged Torontál tér 22kW AC átadott
6723 Szeged
Vízi Sport Egyesület Felső Tisza part
22kW AC átadott
6723 Szeged Víztorony tér 22kW AC átadott
8000 Székesfehérvár Gyümölcs utca 15 22kW AC átadott
8000 Székesfehérvár Huszár utca 50kW DC átadott
8000 Székesfehérvár Jankovich Ferenc utca 22kW AC átadott
8000 Székesfehérvár Király sor 22kW DC átadott
8000 Székesfehérvár Mátyás király krt. 22kW DC átadott
8000 Székesfehérvár Seregélyesi út 22kW AC átadott
8000 Székesfehérvár Sütő utca 2 22kW AC átadott
7100 Szekszárd Csokonai utca 11-13 22kW AC átadott
7100 Szekszárd Dr. Szentgáli Gyula utca 2 22kW AC átadott
3900 Szerencs Tatay Zoltán utca 22kW AC átadott
7900 Szigetvár Olay Lajos utca 2. 22kW AC átadott
8264 Szigliget Soponyai út 22kW AC átadott
5000 Szolnok Táncsics Mihály utca 50kW DC átadott
9700 Szombathely Hollán Ernő utca 22kW DC átadott
7090 Tamási Szabadság 50kW DC átadott
2800 Tatabánya Jedlik Ányos út 22kW AC átadott
2800 Tatabánya Szent Borbála tér 22kW AC átadott
2800 Tatabánya Turul utca 22kW DC átadott
2089 Telki Szajkó utca 39 22kW AC átadott
8237 Tihany Kossuth Lajos utca 22kW AC átadott
5350 Tiszafüred Fürdő utca 22kW AC átadott
3910 Tokaj Csokonai út 50kW DC átadott
2600 Vác Csányi László körút 52. 22kW AC átadott
2163 Vácrátót Kossuth utca 22kW AC átadott
2481 Velence Tópart utca 22kW AC átadott
8200 Veszprém Budapest utca 22kW AC átadott
8200 Veszprém Kittenberger Kálmán utca 22kW AC átadott
8200 Veszprém Muskátli utca 2 – 8 22kW AC átadott
8200 Veszprém Óváros tér 22kW DC átadott
8200 Veszprém Vörösmarty tér 22kW AC átadott
2025 Visegrád Fő utca 75. 22kW AC átadott
2025 Visegrád Fő utca 75. 22kW AC átadott
8900 Zalaegerszeg Budai Nagy Antal út 22kW DC átadott
8900 Zalaegerszeg Kosztolányi Dezső tér 22kW DC átadott
8900 Zalaegerszeg Mártírok út 22kW AC átadott
8900 Zalaegerszeg ZalaZONE 22kW AC átadott
8900 Zalaegerszeg ZalaZONE 22kW AC átadott
8900 Zalaegerszeg ZalaZONE 22kW AC átadott
8900 Zalaegerszeg ZalaZONE 22kW AC átadott
8900 Zalaegerszeg ZalaZONE 22kW DC átadott
8900 Zalaegerszeg ZalaZONE 22kW DC átadott
8749 Zalakaros Dísz tér 22kW AC átadott
8621 Zamárdi Kiss Ernő út 22kW AC átadott
8420 Zirc Rákóczi tér 22kW AC átadott
1044 Budapest IV. Kerület, Megyeri út 22kW AC
beüzemelés megrendelve
1042 Budapest IV. Kerület, Petőfi utca 22kW AC
beüzemelés megrendelve
1052 Budapest V. Kerület, Károly krt. 22. 22kW AC
beüzemelés megrendelve
1124 Budapest XII. Kerület, Golfpálya utca (Rege út) 22kW AC
beüzemelés megrendelve
1121 Budapest XII. Kerület, Mártonhegyi út 22kW AC
beüzemelés megrendelve
1144 Budapest XIV. Kerület, Gvadányi út 22kW DC
beüzemelés megrendelve
1164 Budapest XVI. Kerület, Szabadföld úti parkoló 22kW AC
beüzemelés megrendelve
1182 Budapest XVIII. Kerület, Nagyenyed utca 22kW DC
beüzemelés megrendelve
9740 Bük Termál krt. 28. 22kW AC
beüzemelés megrendelve
2030 Érd Felső utca 43. 22kW AC
beüzemelés megrendelve
3200 Gyöngyös Kármán József utca 22kW DC
beüzemelés megrendelve
5001 Szolnok Városmajor út 22kW DC
beüzemelés megrendelve
8648 Balatonkeresztúr (M7) bal Autópálya pihenő 50kW DC beüzemelt
1013 Budapest I. Kerület, Hadnagy utca 22kW AC beüzemelt
1016 Budapest I. Kerület, Krisztina körút 22kW AC beüzemelt
1106 Budapest X. Kerület, Gyakorló köz 7. 22kW DC beüzemelt
1104 Budapest X. Kerület, Szentimrey utca 22kW DC beüzemelt
1119 Budapest XI. Kerület, Fegyvernek utca 22kW DC beüzemelt
1117 Budapest XI. Kerület, Fehérvári út 50-52. 22kW AC beüzemelt
1112 Budapest XI. Kerület, Menyecske utca 2. 22kW DC beüzemelt
1141 Budapest XIV. Kerület, Mogyoródi út 22kW AC beüzemelt
1165 Budapest XVI. Kerület, Erzsébet-liget 22kW AC beüzemelt
1163 Budapest XVI. Kerület, Havashalom utca 22kW AC beüzemelt
1165 Budapest XVI. Kerület, Jókai Mór utca 22kW DC beüzemelt
1163 Budapest XVI. Kerület, Sashalmi Piac sétány 22kW DC beüzemelt
1162 Budapest XVI. Kerület, Segesvár utca 22kW AC beüzemelt
1162 Budapest XVI. Kerület, Zöldséges utca 22kW AC beüzemelt
1239 Budapest XXIII. Kerület, Erzsébet utca 22kW AC beüzemelt
1237 Budapest XXIII. Kerület, Ördögszekér utca 22kW AC beüzemelt
3390 Füzesabony Rákóczi Ferenc út 22kW AC beüzemelt
3500 Miskolc Szeles út 50kW DC beüzemelt
7635 Pécs Ángyán János utca 2 22kW AC beüzemelt
7635 Pécs Lahti utca 50kW DC beüzemelt
2083 Solymár Pilisvörösvári utca 22kW AC beüzemelt
3910 Tokaj Bodrogkeresztúri út 22kW AC beüzemelt
1073 Budapest
VII. Kerület, Erzsébet krt. 40-42.
22kW DC
DSO-ra vár
Lébény (M1) Autópálya mérnökség 50kW DC
DSO-ra vár
Mocsa/Igmánd (M1) bal Autópálya pihenő 50kW DC
DSO-ra vár
5000 Szolnok Jubileum tér 22kW AC
DSO-ra vár
5001 Szolnok Mártírok út 22kW AC
DSO-ra vár
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

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.