Jön a 3. magyarországi Tesla Supercharger

A Tesla térképén megjelent a harmadik magyarországi Supercharger, a sormási (M7 autópálya) és győri (M1 autópálya) helyszínek után az M5 autópálya egyik lehajtójánál, Balástyán, a Family Hotel parkolójába kerül egy Supercharger, ahol már 2018 decemberétől működik az NKM mobiliti 22 kW AC és 50 kW DC töltője. A Tesla honlapja szerint a nyitás 2020 végére várható.

Magyarország 3. Tesla Superchargere Balástyára kerül az M5 autópálya mellé

A Tesla Model 3 európában CCS töltőcsatlakozót kapott, azóta a Model S és Model X tulajdonosok is vásárolhatnak CCS töltőkkel használható adaptert, így az egyre szaporodó Ionity töltőállomásokon a Tesla Model 3 tulajdonosok már 200 kW teljesítménnyel tölthetnek és természetesen használhatják a többnyire 50 kW maximális teljesítményű villámtöltő hálózatot is, ezek CHAdeMO és CCS csatlakozóját egyaránt.

A két működő és jövőre megnyíló harmadik Supercharger mellett számos Tesla célállomás töltő is található már Magyarországon az alábbi helyszíneken.

Tesla célállomás töltők Magyarországon
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.