Megvan az új Hyundai Ioniq magyar ára

A Hyundai Inoiq idei megújulásáról már írt a villanyautosok.hu, a legfontosabb változás a nagyobb, nettó 38,3 kWh akkumulátor, amellyel az elektromos autók között kiemelkedő hatékonysággal rendelkező Ioniq hatótávja a WLTP mérés szerint 300 km-re növekszik. Az új Inoiq háromféle felszereltségben kapható. A Comfort nevű alapmodell ára 11 099 000 Ft (állami támogatással 9 599 000 Ft), a közepes felszereltségű Prémium 11 990 000 Ft (állami támogatással 10 499 000 Ft), a legmagasabb, Executive felszereltség ára 12 799 000 Ft (állami támogatással 11 290 000 Ft).

Hyundai Ioniq Electric 2019 – Az utakon legkönnyebben az új orrészről ismerhető fel

Sajnos hőszivattyús fűtés, ahogy a Kona esetében is, csak a legmagasabb felszereltséghez jár. A beépített AC fedélzeti töltő teljesítménye mindhárom felszereltségnél 7,2 kW marad, ezek szerint a Hyundai a 38 kWh akkumulátornál még nem tartja indokoltnak a 11 kW három fázisú töltőt, amit a frissített Kona az ígéretek szerint megkap majd, és az elektromos Opel Corsa esetében már az alacsonyabb felszereltséghez is rendelhető 750 EUR felárért, legalábbis Németországban.

A színválaszték nem túlságosan izgalmas, a fehér, fekete, piros és kék mellett a szürke öt árnyalatából választhatunk, viszont fontos újdonság, hogy végre a Hyundai az európai vásárlóknak is ad mobiltelefonos távvezérlő alkalmazást, amellyel egy hideg téli reggelen a kávé mellett bekapcsolhatjuk az autó fűtését, így meleg utastér és jégmentesített szélvédő vár mire az autóba ülünk.

Az új Ioniq DC villámtöltőkön egy nagyon szűk tartományban 50 kW feletti teljesítménnyel is tölt, legalábbis erre utal a műszaki adatok között a kétféle töltési idő 0-ról 80%-ra töltés ideje 50 kW villámtöltőn 57 perc, 100 kW teljesítményű villámtöltőn pedig 54 perc, azaz csupán 3 perccel tölt gyorsabban 80 %-ra az új Ioniq egy gyorsabb, pl. Ionity töltőn, mint az egyelőre sokkal gyakoribb 50 kW villámtöltőknél.

A Hyundai Ioniq Prémium felszereltség extrái:

 • LED fényszórók és LED első helyzetjelző lámpa
 • elektromosan behajtható külső tükrök és üdvözlőfény a tükörházban
 • parkolást segítő rendszer
 • króm díszítőelemek
 • vezetéknélküli telefontöltő
 • hátsó légbeömlők
 • fényre sötétedő belső tükör
 • adaptív sebességkorlátozó és sebességhatároló
 • navigációs csomag (10,25″ középső kijelző, tolatókamera, prémium hangrendszer, DAB, Apple Carplay, Android Auto és 10 év térképfrissítés)

A Hyundai Ioniq Executive felszereltség extrái:

 • Sávkövető automatika
 • Esőérzékelős ablaktörlő
 • Tolatóradar
 • Hőszivattyús fűtésrendszer

A fenti árakon felül fizetendő a metál fényezés (115 000 Ft) és a két felső felszereltségi szinthez rendelhető bőr csomag (595 000 Ft).

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.