A villanyautó, aminek a csomagtartóban van az érintőképernyője

Az eddig látott egyik legkülönlegesebb elektromossá alakítást vitte véghez az amerikai Shift EV csapata a világhírű énekes és dalszövegíró, Johnny Cash egykori autóján. Az 1970-es Rolls-Royce Silver Shadow műszaki állapota sokat romlott az évek során, ezért döntött úgy a jelenlegi, anonim tulajdonos, hogy felújíttatja, ám ami egy egyszerű restaurációnak indult, végül egy több évig tartó elektromosítási projektté nőtte ki magát.

A klasszikus külső ne tévesszen meg senkit, merthogy annak ellenére, hogy kívül-belül a brit oldtimer eredeti stíluselemeit láthatjuk, a meghajtás teljes egészében modernizálva lett. Olyannyira, hogy a restaurátorok nem vacakoltak leselejtezett alkatrészekkel sem, az autóba egy vadonatúj Tesla Model S darabjai kerültek, amit a tulajdonos csak azért vásárolt, hogy a csapat szétszedje, és a Rolls-Royce-ba építse.

A konverziót úgy akarták kivitelezni a készítők, hogy annak se a karosszériáján, se az utasterében ne legyen nyoma, és a projekt kezdetekor még ők maguk sem tudták, hogy a Tesla rendszerei hogyan lesznek képesek majd működőképessé tenni az autót. A legnagyobb kihívást az okozta, hogy összehangolják az elektromos hajtást a hagyományos meghajtás kezelőrendszereivel, azaz például hogy a villanyautót is a kézi váltókar tegye sebességbe, illetve az akkumulátor töltési szintje az üzemanyagszint-jelzőn jelenjen meg – magyarázzák a mérnökök a Digitaltrends hírportálnak adott interjúban. Mindez sikerült is, így alighanem ez a legjobban integrált Tesla-alapú elektromos átalakítás, ami valaha készült.

EZT OLVASTAD MÁR?  Húsz autó tölthet egyszerre az új német ultragyors töltőállomáson

Nem lehetett persze minden módosítást elkerülni, biztonsági okokból szükség volt többek között egy kis OLED kijelző beépítésére, ami az autó figyelmeztető jelzéseit jeleníti meg. A 75 kWh-s akkupakk beszerelését viszonylag megkönnyítette a Rolls-Royce nagy tengelytávolsága, ám a klasszikus közel 25 centivel keskenyebb, mint a Model S, és egy 50 éves benzines masina alapvetően teljesen másképp épül fel, mint egy 2016-os villanyautó, így az építőknek meggyűlt a baja azzal, hogy mindent a megfelelő méretre faragjanak, és oda tudják beilleszteni, ahova kell.

További problémát jelentett a Tesla modern számítógép-, és érzékelőrendszerének átültetése és átkonfigurálása oly módon, hogy az megfelelően működjön. Ehhez meg kellett tartani az elektromos szedán digitális kijelzőit és érintőképernyőjét, ám ezek nem kaphattak helyet a retro utastérben, így a csomagtartóba költöztek. Nem hétköznapi megoldás, és nyilvánvalóan nem is tűnik praktikusnak, ám ne felejtsük, hogy minden funkció, amire a sofőrnek szüksége van az autóban, az eredeti vezérlőkkel irányítható.

A Tesla-hajtásnak köszönhetően a Rolls-Royce csendesebb és tisztább lett, simábban fut, teljesítménye megduplázódott (382 lóerő), és sokkal jobban gyorsul. A hatótáv sem mondható kevésnek, egy töltéssel akár 200 mérföldet (320 kilométert) is el tud menni az autó.

Elektromos autót használsz?