Sokan visszamondták a Cybertruck megrendelést

Elon Musk véleménye szerint a Tesla Cybertruck a lehető legjobb választás egy zombi-apokalipszis idejére. Az autóvásárlók azonban úgy tűnik a koronavírus járvány idején sem számítanak tömegesen zombitámadásra, legalábbis erre utal a csökkenő érdeklődés a jövőből érkezett marsjáró iránt.

A 2019 novemberi bemutatót követően néhány nappal már 250 000 feletti előrendelésről számoltak be, azóta azonban nem közöltek hivatalos számokat. A rajongók a megrendelési számokat követve 700 000 körüli számot becsültek, Musk azonban ennél jóval alacsonyabb, mindössze 200 000 feletti értékről beszélt az Automotive News-nak adott interjúban.

Úgy tűnik tehát, hogy a kezdeti lelkesedésből a 100 dollárt vagy 100 eurót befizető érdeklődők túlnyomó többsége meggondolja magát miután kijózanodott és inkább visszakéri a pénzt, mintsem sorban álljon a megosztó külsejű terepjáró kisteherautóért.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.