Hyundai Kona a MOL Limo flottában

Két éve mutatták be, ma már Koreán kívül Csehországban is gyártják, és több mint 100 ezer példány készült már belőle, most pedig a Hyundai Kona electric a MOL Limo flottában is elérhető. Az autómegosztó szolgáltató régi ígérete, hogy a flottában növelni fogja az elektromos autók arányát. A Hyundai Kona electric a Volkswagen e-UP, a Smart EQ fortwo, a Smart EQ forfour és a BMW i3 után már az 5. tisztán elektromos modell a szolgáltatásban. A 39 kWh-s akkumulátor által biztosított hatótávnak köszönhetően ez a modell már nem csak a városi használatra, de akár a vidéki utakhoz is ideális. Az autót a havidíjas felhasználók 95 Ft/perc díjért vehetik igénybe, de az alkalmi felhasználók sem kell többet fizessenek 119 forintnál percenként. Hosszabb bérlés esetén, ha a percdíj túllépi a napidíj összegét, az autó automatikusan napidíjas bérletre vált, így 15.999 Ft-ért egész napra a felhasználói lehet a Kona. (A napi díjon felül egy bérlés alatt 100 km feletti használat esetén 49 Ft/km (előfizetéssel 39 Ft/km) kilométerdíj tovább növeli az összeget.)

Ez a konstrukció lehetővé teszi azt is, hogy a villanyautózás iránt érdeklődők kockázatmentesen, relatíve olcsón kipróbálhassák ezt a közlekedési formát, illetve ezeket a modelleket a saját életvitelükben mielőtt sok millió forintot elköltenének a kiválasztott járműre.

A MOL Limo 30 darab tisztán elektromos Hyundai Konát állított szolgálatba, így a 450 darabos autóflotta nagyjából harmada már elektromos.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.