Árat csökkent és hatótávot növel az Audi az USA-ban

Az Audi e-tron az idei év első felében a 7. legnépszerűbb elektromos autó a világon a 17 592 darabos értékesítéssel, ami kifejezetten szép eredmény, főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy nem egy népautóról, hanem egy prémium termékről van szó. Norvégiában különösen jól megy a típus (júliusban megnyerte az eladási versenyt), ami bár kicsi piac, mégis fontos mérőszám, hiszen az ország évekkel, ha nem egy egész évtizeddel a világ előtt jár elektromobilitás tekintetében.

Az Egyesült Államokban azonban talán nem érték el az Audi várakozásait az e-tron eladások, ezért csökkentik jelentős mértékben (9000 dollárral, ami az alapmodell esetén 12%-os engedmény) a típus árát 2021-től. Az árváltozással az e-tron induló ára 65 900 dollár lesz, amelyből még levonható a 7500 dolláros adókedvezmény, ami a legfőbb konkurensnek, a Tesla vásárlóinak már nem jár.

Audi e-tron Sportback

További vevőcsalogató változás, hogy az EPA mérési ciklus szerinti hatótáv 18 mérfölddel (29 km) emelkedik, így az autó EPA hatótávja 222 mérföld (355 km) lesz. A kínálatban megjelenik a Sportback változat is, melynek felára 3000 dollár.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.