Jövő héttől újra rendelhető a Volkswagen e-UP

Egy évvel ezelőtt hazánkban is hatalmas siker volt a Volkswagen e-UP és testvérmodellje, a Škoda Citigoe iV. A hazai piacra szánt 2020-as készletet néhány hét alatt elkapkodták a vevők. Az autó alapvetően nem volt újdonság, hiszen évek óta a budapesti utcakép részét képezi az autómegosztó cégeknek köszönhetően. Azonban a 2019 őszétől rendelhető, 2020-tól átvehető megújult változat a korábbi modellhez viszonyítva kétszer akkora akkumulátort kapott, amely egy töltéssel 300 kilométer feletti hatótávval kecsegtet.

Sokan várták, különösen a 2,5 millió forintos új állami támogatás fényében, hogy vajon idén újra megnyílik-e a rendelési lehetőség. Végre jó hírt közölhetünk, jövő keddtől, azaz szeptember elsejétől újra megnyílik az e-UP konfigurátor a Volkswagen magyar honlapján is. Az autó árában sajnos megjelenik a forint euróhoz viszonyított körülbelül 10%-os gyengülése, így az induló ár 8,3 millió forint lesz. A megrendelési lehetőség már a 2021-ben gyártott autókra vonatkozik, így akinek jut a 150 példányból, az legkorábban a jövő év elején veheti majd át az autót. Információnk szerint idén nem várható a tavalyi, 1 millió forintos használt autó beszámítási kedvezmény, de támogatói okirat birtokában természetesen a 2,5 milliós állami támogatás levonható az autó árából.

 

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.