A német utakon is megjelent a Polestar 2

A Polestar a világjárvány ellenére tartani tudta az előre meghatározott ütemtervet, és még a nyáron el tudta indítani a villanyautójára beérkezett megrendelések teljesítését Európában. Sőt, nemcsak a késést sikerült elkerülnie a Volvóból kivált márkának, de még gyorsabb is volt a vártnál, hiszen az augusztusra ígért kiszállítás helyett július utolsó napjaiban a legelső norvég tulajdonosok már át is vehették Polestar 2-jüket. A villanyautók átadása azóta is töretlenül folyik Norvégiában és Svédországban, a napokban pedig újabb európai piacára, Németországba is megérkeztek az első darabok.

Az átvétel azon hét kereskedésen keresztül történik, amellyel a Polestar a Volvo hálózatán keresztül kapcsolatban áll, ám már az első Polestar Space elnevezésű szalon is megnyílt az országban. Ezekből a bemutatótermekből, melyek elsődleges funkciója a járművek megismertetése a látogatókkal, valamint tesztvezetések leszervezése, összesen 50 nyílik meg az év végéig világszerte. Németországban hét városban lehet majd rájuk találni, a már működő düsseldorfi után Hamburgban, Berlinben, Kölnben, Frankfurtban, Stuttgartban, és Münchenben is meg lehet majd tekinteni a 408 lóerős elektromos szedánt. A vállalat elmondása szerint hatalmas az érdeklődés az autóra, az első hetekre mindössze néhány perc alatt beteltek a tesztvezetés időpontjai.

Érdemes is sietniük a vásárlóknak, mert a Polestar azt ígéri, hogy aki most megrendeli a villanyautót, az garantáltan még ebben az évben meg is kapja, így jogosult a koronavírus miatt bevezetett 16%-os csökkentett áfára.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.