Titokzatos Audi bukkant fel Kínában

Az A6 e-tron tanulmányautó világpremierjéről szóló cikkünkben már említettük, hogy a Sanghaji Autószalonon felépített standjánál takargat még egy villanyautót az Audi, amely valószínűleg egy kizárólag a kínai piacra szánt modell lesz. Azóta megtörtént az Audi Concept Shanghai leleplezése, jóllehet sokkal kisebb hírveréssel, és minimális információval. A tisztán elektromos meghajtású SUV-ról annyit sikerült kideríteni, hogy egy 4,87 méter hosszú koncepció, amelynek sorozatgyártásra kész változata valamikor 2021 második felében mutatkozik be. Mivel a modell a SAIC-Audi közös vállalkozás autója, szinte biztos, hogy kizárólag Kínában értékesítik majd.

Forrás: IMAG

A Motor1 magazin helyi forrásokra hivatkozva azt is tudni véli, hogy a sportterepjáró alatt a Volkswagen MEB padlólemeze rejtőzik, tehát az a moduláris szerkezet, amely a VW ID-sorozatát, valamint az Audi Q4 e-tron (és Sportback) kompakt SUV-t is tartja. A Concept Shanghai hossza egyébként megegyezik a hétüléses Volkswagen ID.6-éval, amely szintén az autószalon újdonsága.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.