Még az orrán is kijelző van az Opel elektromos klasszikusának

Az Opelnél jelenleg egy 1970-es Manta A típusú klasszikus átépítésén dolgoznak, amely során az autó nem csupán a német márka aktuális dizájnnyelvezetét ölti magára, hanem a korszerű technológiákkal is megbarátkozik, beleértve a teljesen elektromos hajtásláncot is. A Manta GSe ElektroMOD névre keresztelt villanyautó teljes leleplezésére május 19-én kerül sor, de a legfrissebb előzetesből már látjuk, mire is számíthatunk.

Az átépített Manta is a legújabb, sorozatgyártott Opelekre jellemző úgynevezett Vizort viseli az orrán, amely egy fekete plexi panel, kontrasztosan elütve a karosszéria élénk színétől, de harmonizálva a jellegzetes fekete motorháztetővel. A különbség annyi, hogy a rüsselsheimi gyártó ezt most digitalizálta, így a Pixel-Vizor üzenetek megjelenítésére is alkalmas. A fektetett L-alakú LED-fényszórókkal, és az alsó hűtőrács-sávval egy mosolygós arcot képzeltek el a tervezők a Mantának.

A jármű minden bizonnyal csupán egy egyszeri bemutatódarab marad, amit az Opel a RestoMods, azaz az öreg klasszikusok modern dizájnnal és technológiákkal való újraalkotásának egyre népszerűbbé váló divatjának szentel.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.