Még az orrán is kijelző van az Opel elektromos klasszikusának

Az Opelnél jelenleg egy 1970-es Manta A típusú klasszikus átépítésén dolgoznak, amely során az autó nem csupán a német márka aktuális dizájnnyelvezetét ölti magára, hanem a korszerű technológiákkal is megbarátkozik, beleértve a teljesen elektromos hajtásláncot is. A Manta GSe ElektroMOD névre keresztelt villanyautó teljes leleplezésére május 19-én kerül sor, de a legfrissebb előzetesből már látjuk, mire is számíthatunk.

Az átépített Manta is a legújabb, sorozatgyártott Opelekre jellemző úgynevezett Vizort viseli az orrán, amely egy fekete plexi panel, kontrasztosan elütve a karosszéria élénk színétől, de harmonizálva a jellegzetes fekete motorháztetővel. A különbség annyi, hogy a rüsselsheimi gyártó ezt most digitalizálta, így a Pixel-Vizor üzenetek megjelenítésére is alkalmas. A fektetett L-alakú LED-fényszórókkal, és az alsó hűtőrács-sávval egy mosolygós arcot képzeltek el a tervezők a Mantának.

A jármű minden bizonnyal csupán egy egyszeri bemutatódarab marad, amit az Opel a RestoMods, azaz az öreg klasszikusok modern dizájnnal és technológiákkal való újraalkotásának egyre népszerűbbé váló divatjának szentel.

EZT OLVASTAD MÁR?  Nyugodtabbak és boldogabbak, akik villanyautót vezetnek

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.